• En termes interanuals, la major economia europea ha crescut un 2,3% al tercer trimestre de l'any
ep angela merkel
MICHAEL KAPPELER/DPA

El Producte Interior Brut (PIB) d'Alemanya va experimentar un creixement del 0,8% al tercer trimestre gràcies a la contribució positiva del comerç exterior, en comparació amb els tres mesos anteriors, segons les dades publicades aquest dijous per l'Oficina Federal Estadística (Destatis).

Al primer trimestre de l'any, Alemanya va experimentar un creixement del 0,9%, i al segon va ser del 0,6%

En termes interanuals, la major economia europea va créixer un 2,3% al tercer trimestre de l'any, mentre que si es corregeixen els efectes estacionals i de calendari, el PIB va avançar un 2,8% en comparació amb el mateix període de l'exercici precedent.

Al primer trimestre de l'any, Alemanya va experimentar un creixement del 0,9% enfront del trimestre anterior i d'un 0,6% al segon trimestre. Així mateix, en comparació del mateix trimestre de 2016, es va expandir un 3,4% al primer trimestre i un 1%, al segon trimestre.

L'oficina d'estadística ha destacat el fort impuls de les exportacions de béns i serveis, que van créixer un 1,7% al tercer trimestre davant dels tres mesos immediatament anteriors, davant del creixement de les importacions, que van pujar un 0,9%.

De la seva banda, el consum privat (+2,1%) i la despesa pública (+0,9%) es van mantenir pràcticament estables respecte al trimestre anterior. L’inversió en formació bruta de capital fix va avançar un 4,5%, cinc dècimes més. En concret, el major impuls es va registrar a l’inversió en maquinària, que va créixer un 4,6%, enfront de l’1,5% del trimestre anterior.

Noticias relacionadas

contador