• El Govern nord-americà pronostica que la producció nacional pujarà a 11 milions de barrils per dia per a finals de 2019
cbpetroleo724

L'augment de la producció de petroli d'esquist impulsarà els Estats Units a arribar a la xifra de més de 10 milions de barrils per dia, xifra que representa un rècord des de 1970. I aquest nou registre, que s'espera que es produeixi durant els propers dies, probablement no sigui l'últim. El Govern nord-americà pronostica que la producció nacional pujarà a 11 milions de barrils per dia per a finals de 2019, un nivell que rivalitzaria amb Rússia, el principal productor de cru mundial.

Segons informa Reuters, l'impacte econòmic i polític de l'augment de la producció nord-americana és notable, ja que es redueixen les importacions de cru del país en una cinquena part en una dècada, es generen llocs de treball de bona remuneració a les comunitats rurals i redueix els preus al consumidor de la gasolina domèstica en un 37% des d'un màxim del 2008. Aquest dimarts, els futurs del West Texas cauen un 0,63%, fins a 64,41 dòlars, i el Brent, fins als 69,88 dòlars, per un retrocés de 0,54%.

Els temors de la greu escassetat d'energia que es van apoderar del país durant la dècada de 1970 han estat reemplaçats per una política presidencial de "domini energètic" global. "Ha tingut un impacte increïblement positiu per a l'economia dels EUA. En concret, per a l'ocupació i fins i tot per a la nostra reduir la petjada de carboni ja que el gas natural d'esquist ha desplaçat el carbó a les centrals elèctrica, assegura John England, cap de la consultora Deloitte als EUA, a Reuters.

"Malgrat que durant anys l'OPEP ha dominat el mercat asiàtic, ja no es beneficia d'un avantatge local. Les exportacions de cru dels EUA estan alterant les regles històriques pel que fa a la logística i el moviment físic del petroli global", asseguren els analistes del banc canadenc RBC Capital.

Les exportacions d'energia dels EUA competeixen en aquests moments amb el petroli de l'Orient Mitjà per saciar la demanda d'Àsia. Els volums diaris de negociació de contractes de futurs nord-americans s'han duplicat durant l'última dècada, amb una mitjana de més de 1.200 milions de barrils per dia el 2017, segons ha recopilat Reuters de l'operador de borsa CME Group.

El preu referencial del petroli als Estats Units, el cru West Texas Intermediate, està sent vigilat de prop pels clients estrangers dels Estats Units de gasolina, dièsel i cru. La qüestió que planteja Reuters és si el sector pot continuar durant un ampli període. Aquest dubte es deu al fet que el ràpid creixement ha generat inquietuds que la indústria ja hagi arribat al seu punt màxim i que les previsions de producció estiguin sent massa optimistes.

LES PREVISIONS DE L’OPEP

L'OPEP, formada per Angola, Aràbia Saudita, Algèria, Equador, Emirats Àrabs Units, Indonèsia, Iraq, Kuwait, Nigèria, Qatar, l'Iran, Líbia i Veneçuela, espera que, fins al 2022, la demanda mundial de cru augmenti a un ritme mitjà d'1,2 milions de barrils anuals, fins a un total de 102.300.000 de barrils.

Encara que per 2018, l'OPEP ha anticipat un repunt de la demanda d'1,51 milions de barrils (+1,56%), fins a 98.450.000 de barrils, gràcies sobretot a les economies emergents. En relació als comentaris de RBC, un dels canvis més importants que anticipa l'OPEP al comerç mundial de cru fins a 2020 és l'augment de les exportacions dels EUA i Canadà a la resta del món.

Noticias relacionadas

contador