BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

La Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor) ha destacat el balanç general positiu del sector tèxtil el 2016 davant dels seus socis durant l'Assemblea General Ordinària celebrada aquesta setmana a la seva seu de Sabadell (Barcelona), ha informat en un comunicat aquest diumenge.

Davant més de 40 empresaris tèxtils, el president de Texfor, Francesc Llonch, ha ressaltat en el seu informe el cessament de la contínua reducció del nombre d'empreses i l'increment de tots els indicadors: ocupació (3,7%), facturació (2,8%), producció (5,1%), i exportacions (7,3%).

No obstant això, Llonch s'ha mostrat caut quant a l'evolució de l'activitat, a causa de la incertesa al mercat global i l'increment de l'IPC, que, segons ell, "afebleix el consum i fa perdre competitivitat".

El president ha afirmat haver superat amb èxit la fase de creació de Texfor, ja que s'ha produït una total integració de les empreses en la confederació, i ha afegit que la seva organització és "l'organització tèxtil més representativa en nombre d'afiliats".

En l'assemblea, la confederació també ha presentat el seu full de ruta per als pròxims anys, i l'agència de la Generalitat per a la competitivitat de l'empresa, Acció, ha clausurat l'acte amb la presentació dels seus instruments per fomentar la indústria 4.0.

contador