• Kaplan assegura que qualsevol mesura que perjudiqui la relació dels EUA amb els seus socis serà perjudicial per al país
  • El banquer creu que la taxa d'atur podria haver tocat fons, cosa que augmentarà la pressió en els preus
bullard

El president de la Reserva Federal de Dallas, Robert Kaplan, ha assegurat que és massa aviat per conèixer l'impacte de la política aranzelària de Donald Trump sobre l'economia nord-americana i el seu comerç, encara que qualsevol situació que posi en perill la relació dels Estats Units amb els seus socis estarà en contra dels interessos del país, va dir el banquer durant una entrevista concedida a la CNBC aquest dimarts. A més, Kaplan va mostrar el seu suport a la retirada progressiva dels estímuls monetaris de l'economia nord-americana, fet necessari segons la seva opinió, amb el país pràcticament aconseguint el nivell mínim d'atur.

"El meu parer és que qualsevol acció que ens porti com a país a posar en perill aquestes relacions no juga al nostre favor", va dir el president a Houston, després de negar-se a aprofundir més en el seu sentir sobre l'anunci de Donald Trump d'imposar aranzels a les importacions d'acer i alumini als EUA.

Preguntat sobre quin impacte real podrien tenir aquestes mesures, el banquer va assegurar que és massa aviat per saber-ho i que, per ara, no generarà cap canvi en les previsions del màxim regulador monetari del país. "És molt aviat per decidir quines polítiques s'implantaran. No és la meva feina analitzar i comentar casos hipotètics", va dir.

A més, Kaplan va mostrar el seu suport a la pujada de tipus. Segons la seva opinió, tres pujades per a aquest exercici és el camí correcte a seguir per la Reserva Federal, amb els mercats fins i tot sent més cauts i preveient fins a una quarta pujada abans de final d'any. "Creiem que la taxa d'atur baixarà encara més durant 2018. Hem arribat, o fins i tot estem per sota del nivell de disponibilitat absoluta. El millor és que més gent té feina, cosa que comporta una major pressió", afegia.

Noticias relacionadas

contador