jerome powell federal

El candidat a presidir la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha apostat, durant la seva compareixença davant el Comitè Bancari del Senat dels Estats Units per confirmar el seu nomenament, per continuar amb la política monetària establerta pel banc central durant els últims anys.

Durant el seu discurs davant el Senat, Powell ha donat suport a la política monetària establerta pel banc central durant els últims anys. Des del seu lloc de governador de la Fed, ell personalment ha donat suport a aquesta política des del 2012, per la qual cosa el seu nomenament és percebut pel mercat com a molt continuista respecte a les mesures dutes a terme sota la presidència de Janet Yellen.

"Espero que els tipus d'interès pugin una mica més i que la mida del balanç de la Fed es redueixi gradualment. No obstant això, tot i que el camí de la política monetària ha de ser la més predictible possible, el futur no pot ser conegut amb seguretat. Per això, hem de mantenir la nostra flexibilitat i ajustar les nostres polítiques per respondre als esdeveniments econòmics", ha assenyalat.

El major canvi respecte a Yellen és la postura més suau que adoptarà la Fed sobre la regulació financera, ja que Powell és partidari de suavitzar l'estricta regulació imposada al sector bancari després de la crisi financera. "Considerarem formes apropiades de suavitzar els requisits reguladors mentre preservem les reformes centrals (sòlids nivells de capital i liquiditat, test d'estrès i plans de resolució) perquè els bancs puguin donar el crèdit necessari a famílies i empreses i es mantingui la prosperitat econòmica" , ha afegit.

L'organisme dirigit fins ara per Yellen, que abandonarà el càrrec al febrer de 2018, ha elevat els tipus d'interès en dues ocasions al llarg d'aquest any fins al rang actual d'entre 1% i 1,25%, i es preveu un nou increment durant la seva última reunió de l'any, a mitjans de desembre, a causa de la bona salut econòmica dels EUA.

De fet, les últimes actes de la Fed van confirmar aquesta pujada, atès que la majoria dels membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) es van mostrar disposats a una nova pujada "en el curt termini", i tot apunta a la propera reunió del 12 i 13 de desembre.

Noticias relacionadas

contador