• Els preus van pujar un 1,4% en el conjunt de la Unió Europea, dues dècimes menys que al maig
0cb796

La taxa interanual d'inflació de la zona euro s'ha situat al juny a l’1,3%, una dècima per sota de la lectura corresponent a maig i el seu nivell més baix des del passat mes de desembre. Així es desprèn de la segona estimació de la dada publicada per l'oficina estadística europea, Eurostat.

Les menors lectures d'inflació van correspondre a Irlanda (-0,6%), Dinamarca (0,4%) i Romania (0,7%)

En concret, explica, la relaxació de la pujada dels preus respon al menor repunt de l'energia, que al juny va pujar un 1,9% interanual, enfront del 4,5% de maig, mentre que els aliments frescos van pujar un 1%, sis dècimes menys que el mes anterior. Per la seva banda, la inflació corresponent als béns industrials no energètics s'ha situat al 0,4%, una dècima més que el mes anterior, mentre que als serveis els preus van augmentar un 1,6%, enfront de l’1,3% del mes anterior.

D'aquesta manera, en excloure l'impacte dels preus de l'energia, la inflació de la zona euro va arribar a l’1,2% al juny, una dècima més que el mes anterior, mentre que sense tenir en compte també els preus dels aliments frescos la inflació subjacent es va situar a l'1,2%, dues dècimes més que al maig. Per la seva banda, els preus van pujar un 1,4% en el conjunt de la Unió Europea, dues dècimes menys que al maig, tot i que molt per sobre del 0,1% de juny de 2016.

Entre els països de la UE amb dades disponibles, les menors lectures d'inflació van correspondre a Irlanda (-0,6%), Dinamarca (0,4%) i Romania (0,7%), mentre que el major alça dels preus es va observar a Lituània (3,5%), Estònia i Letònia (3,1% ambdós).

Noticias relacionadas

contador