• "El que cal aconseguir és que la seu de producció i centres d'activitat no es traslladin", assenyala
ep gaymontell
EUROPA PRESS

2.682 empreses han mudat la seva seu social des de Catalunya a altres punts d'Espanya espantades per la crisi independentista. Recuperar la mossegada en el teixit empresarial costarà i des de Foment del Treball, el seu president, Joaquim Gay de Montellà avisa que han d'assumir les pèrdues de companyies que no tornaran.

Així s'ha expressat en declaracions a la COPE. El president de la patronal catalana ha reconegut que serà complicat que les empreses que han canviat la seva seu fora de la comunitat tornin. I ha afegit que "si ho fan, serà lentament i no totes, pensar així seria ingenu".

Ara "el que cal aconseguir és que la seu de producció i centres d'activitat no es traslladin", ha expressat Gay de Montellà, una crida que coincideix amb la feta pel president del Govern Mariano Rajoy a les empreses catalanes.

Durant la cerimònia de lliurament de les Medalles d'Honor i els Premis Carles Ferrer Salat que atorga anualment Foment del Treball, Rajoy ha transmès "confiança" als empresaris i els ha assegurat que s'ha restablert la normalitat a la comunitat autònoma després d'aplicar-hi el 155. I els ha demanat que mantinguin les seves empreses a Catalunya.

TORNARAN LES 'VAQUES GRASSES'

S'alineen tots dos en transmetre un missatge de confiança en el futur. Gay de Montellà és optimista i pensa que "tot i que hem perdut oportunitats", com l’instal·lació de l'Agència del Medicament a Barcelona, ​​"les inversions tornaran a Catalunya perquè Espanya segueix despertant admiració i és un bon destí. Hem crescut molt en construcció i en infraestructures".

El cap de l'Executiu, per la seva banda, ha subratllat que Barcelona disposa d'un important sistema emprenedor, i ha assegurat que la ciutat seguirà sent un punt de trobada dels principals congressos mundials: "Estic segur que seguiran aquí i per molts anys".

Noticias relacionadas

contador