• Veu "implicacions potencialment negatives" en el cas que no es prengui aviat una decisió sobre el sostre de deute
  • Els polítics nord-americans només comptaran amb 12 dies laborals per aprovar un increment del sostre de despesa
campaign 2016 trump 37

L'agència creditícia Fitch ha llançat una advertència al Govern nord-americà en relació al finançament de les seves despeses i al sostre del deute federal, i apunta que ha de demostrar tenir "capacitat per implantar una política fiscal coherent", o, en cas contrari, el país podria perdre la 'triple A' o màxima nota de solvència com a emissor sobirà.

En aquest sentit, la qualificadora de crèdit explica que durant les pròximes setmanes l'Administració presidida per Donald Trump ha d'acordar al Congrés dels nivells de despesa per a l'exercici fiscal de 2018 amb la finalitat d'evitar el tancament del Govern a l'octubre, cosa que per Fitch no tindria cap impacte sobre la qualificació 'AAA'.

Tanmateix, sí que veu "implicacions potencialment negatives" en el cas que no es prengui aviat una decisió sobre el sostre de deute federal o es doni prioritat al pagament del servei del deute sobre altres obligacions sense elevar aquest límit de deute, ja que es tracta d'una situació que "no és compatible amb el grau de qualitat extrema".

D'aquesta manera, per Fitch l'important és arribar a un acord en els terminis previstos pel que fa al límit de deute sense l'existència de retards que posin en perill la capacitat del Tresor nord-americà de complir les seves obligacions, mentre que no ho és tant un tancament del Govern a l'octubre, situació que únicament posaria en relleu les traves que plantegen les diferències polítiques per tirar endavant un pressupost.

El Congrés reprèn la seva activitat el proper 5 de setembre per la qual cosa els polítics nord-americans només comptaran amb 12 dies laborals per aprovar un increment del sostre de despesa, si bé, Fitch creu que "tot i les dificultats hi ha una forta voluntat política".

Finalment, l'agència ha indicat que encara que finalment s'elevi el sostre de deute, la incertesa al voltant de les perspectives fiscals i d'endeutament a curt termini "seguiran existint".

Noticias relacionadas

contador