• "Els inversors estan renunciant a fer grans inversions en exploració de petroli, desenvolupament a llarg termini i en infraestructura", va afegir
aramco-valorise-autour-de-1-000-1-500-milliards-de-dollars

El president de la petroliera saudita Aramco preveu una escassetat de petroli a nivell mundial després de la forta caiguda en les inversions i la manca de nous descobriments de jaciments convencionals. El petroli d'esquist no convencional i els recursos d'energia alternativa són un factor important per ajudar a satisfer la futura demanda, però és prematur assumir que poden desenvolupar-se ràpidament com per reemplaçar el petroli i el gas, va dir Amin Nasser en una conferència a Istanbul.

"Si ens fixem en la situació a llarg termini dels subministraments de petroli, per exemple, el panorama s'està tornant cada vegada més preocupant", va assenyalar Nasser, segons informa Reuters. "Els inversors estan renunciant a fer grans inversions en exploració de petroli, desenvolupament a llarg termini i en infraestructura", va afegir.

Prop d'un bilió de dòlars en inversions ja s'han perdut des de la caiguda dels preus del petroli a partir de 2014. Els estudis demostren que es necessitaran 20 milions de barrils per dia de nova producció per satisfer el creixement de la demanda i compensar el declivi natural dels camps desenvolupats durant els propers cinc anys, va explicar.

"Els nous descobriments també es troben en una important tendència baixista. El volum de cru convencional descobert a tot el món durant els últims quatre anys s'ha reduït a més de la meitat en comparació amb els quatre anteriors", va dir Nasser.

El gegant petrolier estatal Aramco, que es prepara per vendre al voltant del 5% de la mateixa empresa el proper any en una OPV, continua invertint en mantenir la seva capacitat de producció de petroli de 12 milions de barrils diaris.

En aquests moments de dilluns el petroli cotitza amb caigudes. El Brent baixa un 0,75% ($46,36) i el West Texas perd un 0,84% ($23,86).

Noticias relacionadas

contador