• La producció industrial va avançar el 6,2% i la despesa de capital fix un 7,2%
0cb796

El Producte Interior Brut (PIB) de la Xina ha crescut un 6,9% el 2017, dues dècimes més que l'any anterior, segons ha anunciat l'Oficina Nacional d'Estadístiques del gegant asiàtic. Durant el quart trimestre de l'any passat, el seu creixement va ser d'un 6,8% interanual.

Les dues xifres han superat les expectatives. Pel que fa al PIB anual, el Govern xinès esperava un creixement del 6,5%, quatre dècimes per sota de la xifra final. Per la seva banda, per al quart trimestre, els analistes estimaven un creixement interanual del 6,7%, un xifra que s'ha superat en una dècima. Segons l'oficina d'estadístiques de la Xina, en la taxa trimestral, el PIB xinès creix un 1,6%, comparada amb la dada revisada a l'alça fins a l’1,8% del període juliol-setembre.

També es va desvetllar les vendes al detall, que creixen un 9,4% al desembre en taxa anual, encara que aquesta dada és inferior al qual s'esperava. A més, la producció industrial avança un 6,2% i la despesa de capital fix un 7,2%, la seva menor taxa des de 1999. Una altra dada que es va conèixer aquest dijous és el preu dels habitatges a la Xina. El creixement es va produir en 57 de les 70 ciutats analitzades, enfront de les 50 on va pujar al novembre malgrat que el govern ha perllongat les seves mesures per frenar l'especulació immobiliària.

El creixement de les exportacions i importacions de la Xina es va desaccelerar al desembre després d'un repunt al mes anterior, cosa que es va sumar als signes d'un fort impuls econòmic. Mentrestant, els préstecs bancaris es van reduir a la meitat al desembre, mentre el govern mantenia la seva campanya per frenar els riscos del sistema financer, però els bancs encara van aconseguir repartir una quantitat rècord per a l'any durant l'escrutini més estricte.

Noticias relacionadas

contador