• Moody’s va rebaixar dimecres un esglaó la qualificació creditícia de la Xina per primera vegada en 30 anys i el iuan va cedir gairebé un 0,7%
  • L'agència també va degradar Hong Kong a AA2 des d'AA1
cbyuan123

Els bancs estatals de la Xina s'han embarcat en una nova operació de venda de dòlars després que el iuan es precipités aquest dimecres fins a un mínim de quatre dies i cedís un 0,7%, després de l'anunci de la rebaixa de la qualificació creditícia de Moody’s per primera vegada en 30 anys. No obstant això, aquesta operació no és la primera d'aquestes característiques, ja que les entitats financeres del país, propietat del Govern, des de l'any passat estan inundant ocasionalment el mercat de 'bitllets verds', en un esforç orquestrat per Pequín per apuntalar la seva moneda.

La moneda del gegant asiàtic s'ha disparat fins a un màxim de dos mesos, a causa que almenys cinc fonts interbancàries han confirmat a 'Reuters' que es tracta d'un altre moviment al mercat de les divises d'aquestes característiques.

Les entitats financeres del país, propietat del Govern, des de l'any passat estan inundant ocasionalment el mercat de 'bitllets verds', en un esforç orquestrat per Pequín per apuntalar la seva moneda

El iuan ha protagonitzat un ral·li d'un 2% contra el seu rival dels EUA, fins a un màxim de 6,8690 unitats per cada dòlar, el seu millor preu des del 27 de març. La divisa xinesa manté un ancoratge amb el dòlar nord-americà i les autoritats monetàries del país només permeten que fluctuï un 2% al voltant d'un preu que es fixa diàriament. L'obertura d'aquest dijous s'ha fixat a les 6,8906 unitats per cada dòlar.

MOODY'S ALERTA SOBRE EL DEUTE I L'ALENTIMENT DEL CREIXEMENT

L'agència de qualificació creditícia Moody’s ha decidit rebaixar un esglaó la qualificació del deute a llarg termini de la Xina, a causa de les seves expectatives que la segona economia del món perdi potència financera durant els propers anys. És la primera vegada en 30 anys i el gegant asiàtic passa a A1 des d’AA3, en el moment que s'enfronta al repte de controlar el seu voluminós deute al mateix temps que tracta de mitigar la desacceleració del creixement econòmic.

Segons ha informat Moody’s en un comunicat, "la rebaixa reflecteix l'expectativa que la fortalesa financera de la Xina s'erosionarà lleugerament durant els pròxims anys, alhora que el deute continuarà augmentant a mesura que el creixement potencial es desaccelera".

Hores després, també ha decidit degradar Hong Kong. La qualificació s'ha reduït a AA2 des d'AA1, cosa que representa el tercer nivell més alt d'inversió. La raó d'aquesta reducció es deu a l'estreta relació econòmica entre la Xina i Hong Kong.

Noticias relacionadas

contador