• L'euro s'impulsa fins a un rècord de sis mesos i mig, als 1,1280 dòlars
cbdolar83ss

L'euro ha tornat a marcar un nou rècord de sis mesos i mig, que ho és també d'aquest 2017, als voltants dels 1,1300 dòlars, màxims del passat novembre. L'entusiasme amb què els operadors del mercat de les divises van rebre les dades d'ocupació privada ADP, molt superiors al consens dels analistes, havia dominat l'operativa del 'bitllet verd' contra alguns dels seus rivals, especialment el ien, fins que la publicació de les dades del mercat laboral dels EUA del mes de maig han aigualit una altra vegada la festa als alcistes del dòlar.

L'economia nord-americana va moderar al maig el seu ritme de creació de llocs de treball. El nombre de llocs de treball no agrícoles generats l'últim mes va ascendir a 138.000, gairebé 50.000 menys del que s'esperava pel consens de mercat, cosa que "alimenta les preocupacions al voltant de l'economia dels EUA", assenyala Lukman Otunuga, analista d’FXTM . Aquest fet ha estat suficient perquè els baixistes del dòlar l'hagin portat fins a un nou mínim anual als 1,1280 unitats contra l'euro, deixant un declivi de gairebé un 0,8% des de l'obertura de divendres, tot i que el 'bitllet verd' ha aconseguit remuntar lleugerament aquest nivell, fins als voltants dels 1,1260 dòlars.

Des del costat de l'euro, analistes de Danske Bank alerten que, tot i que les últimes dades macro apuntalen la moneda comunitària "els mercats estan tirant les campanes al vol massa aviat ja que el cicle de negocis de l'Eurozona està a punt d'experimentar un gir". En aquest context, avisen que "els fluxos de capital es mostraran menys favorables per als encreuaments de l'euro". "Tenint en compte això, la reunió del Banc Central Europeu (BCE) de la setmana que ve serà crucial per a la divisa", asseguren els analistes del banc d'inversió danès. "La percepció que hi ha als mercats és que el supervisor variarà el seu discurs i suggerirà un canvi en la seva política monetària durant els propers mesos, cosa que servirà d'impuls en la moneda única", assenyalen aquests analistes.

En concret, el cable (lliura/dòlar), tot i que segueix pressionat per sota dels 1,2900 dòlars, s'ha mantingut per sobre dels 1,2850 dòlars i ha resistit l'impuls venedor que es va iniciar després que diversos sondejos reflectissin un abrupte retrocés de la primera ministra britànica, Theresa May, en intenció de vot. Els motius, segons Michael Hewson, analista de CMC Markets, cal buscar-los en "l'evidència que l'economia del Regne Unit del segon trimestre és millor del que era durant el primer", a la vista de les últimes dades. L'expert indica que l'avanç del sector industrial que s'aprecia a les dades del PMI manufacturer del mes de maig, quatre dècimes per sobre del mes anterior i dos del consens de mercat, va recolzar la divisa, a l'avantsala de les dades del sector de la construcció.

La lliura aguanta la pressió del gir a les enquestes de Regne Unit per les positives dades macro

EL IUAN, EN MÀXIMS DE SET MESOS

L'altre gran protagonista dels últims dies, el iuan, ha retrocedit un 0,8% des dels màxims de set mesos aconseguits durant la sessió de dijous, als 6,7853 iuans/dòlar. El Banc Popular de la Xina ha fixat el preu diari al voltant del fet que el iuan només pot fluctuar un 2%, en 6,8070 iuans/dòlar, el seu ancoratge diari més baix des del 10 de novembre de 2016. No obstant això, la moneda xinesa es va arribar a depreciar fins als 6,8215 iuans/dòlar, encara que està de camí de tancar la setmana amb una apreciació d'un 0,6% sobre el dòlar nord-americà.

La demanda de dòlars que s'ha deixat notar davant d'altres divises també s'ha notat en el iuan, però en aquesta ocasió, els bancs estatals no s'han llançat a la venda del 'bitllet' verd com en altres ocasions, informa 'Reuters'. Durant les últimes setmanes, les principals entitats bancàries del gegant asiàtic s'han embarcat en diverses operacions d'aquestes característiques per apuntalar la seva moneda.

Noticias relacionadas

contador