• La imminent bifurcació del codi del bitcoin cash té la culpa de l'auge del preu
  • La implementació tècnica no donarà lloc a una nova moneda alternativa
criptomonedas cotizaciones
BOLSAMANIA

El ral·li de les monedes alternatives que ha elevat la capitalització del mercat fins a nivells no vistos des del 8 de març, per sobre dels 400.000 milions de dòlars, té un claríssim motor en el bitcoin cash. Després de diverses jornades amb pujades de doble dígit, el primer spin-off de la creació de Satoshi Nakamoto ha protagonitzat un meteòric ascens d'un 95% en tan sols quatre jornades i vola per sobre dels 1.500 dòlars, des dels poc més de 750 dòlars amb els quals tancava el 19 d'abril.

La quarta moneda virtual per capitalització de mercat manté el seu múscul aquest dimarts, quan modera la seva escalada a 'només' un 10%, encara que diverses veus ja alerten que està sobrecomprada i llista per a una correcció. No obstant això, el preu es manté pròspera a causa de les notícies sobre una millora tecnològica de la seva cadena de blocs, que es coneix a l’esfera virtual com una bifurcació.

La xarxa del bitcoin cash ha programat un canvi en el codi subjacent de la moneda digital el proper 15 de maig. Aquesta implementació tècnica incrementarà la mida de cada bloc minat de 8 megabytes a 32 megabytes, en un esforç per portar l’escalabilitat d'aquesta xarxa fins al seu màxim.

No obstant això, no hi ha un pla per "llançar" una nova moneda per premiar els titulars de bitcoin cash, i la cadena de blocs actual simplement serà reemplaçada per la versió actualitzada si guanya suficient suport. De fet, la propera actualització no passarà fins al 15 de novembre de 2019. És evident que aquest nou augment de mida de bloc major necessitarà una gran quantitat de proves i suport de la comunitat del bitcoin cash en general, comenten des de Diari de bitcoin.

Per tant, si bé els inversors del bitcoin cash no es veuran compensats amb un nou actiu quant es llanci el desenvolupament, els preus s'han disparat, com va passar anteriorment amb l'escissió del bitcoin gold o amb l'anunciada bifurcació del litecoin. Aquesta reacció s'ha produït possiblement, perquè al mercat de les monedes virtuals s'ha acabat associant una bifurcació amb "diners gratis", assenyala Omkar Godbole, de CoinDesk. Aquest expert avisa que quan els inversors "s'adonin que la bifurcació és només una actualització de programari, el ral·li bé podria esgotar-se".

Però mentrestant, la resta del mercat segueix ben ancorat en el verd en consonància i el bitcoin també s'ha elevat fins una fita d'un mes, per sobre dels 9.250 dòlars.

Noticias relacionadas

contador