• Tom Lee insisteix que el bitcoin acabarà l'any en 25.000 dòlars
bitcoin 20180424065812

El mercat de les divises virtuals retalla aquest dijous les agudes caigudes de dimecres, quan el preu dels principals actius virtuals va arribar a desplomar-se més d'un 10%. El panorama és desolador entre aquests actius que han vist volar, en conjunt, 50.000 milions de dòlars de la seva capitalització en 72 hores i el bitcoin s'ha sumit en una nova tendència baixista de curt termini que apunta als 7.000 dòlars.

El valor total dels més de 1.600 tokens i monedes digitals que segueix CoinMarketCap segueix per sota dels 330.000 milions mínims d'un mes i mig. I la de Satoshi Nakamoto cau un 6%, fins als 7.400 dòlars, després d'haver frenat el seu declivi en la barrera dels 7.500 dòlars, nivells de preu no vistos des de mitjans d'abril.

Els analistes asseguren que el suport que cal vigilar ara són els 7.000 dòlars, ja que "fa dues setmanes el suport dels 9.000 es va convertir en el dels 8.000 i, ara, aquest últim apunta al següent nivell psicològic en nombres rodons, espero que pugueu veure la tendència", comenta l'expert en monedes virtuals Jani Ziedins en una entrada del seu bloc.

"La majoria de les bombolles necessiten entre sis i 24 mesos per acabar d'explotar. Si el bitcoin és com la majoria de les bombolles, això vol dir que el pitjor encara està per venir i hauríem d'esperar mínims més baixos durant els pròxims mesos", afegeix.

ELS INSTITUCIONALS SEGUEIXEN DESPRÉS DE LA BARRERA

Pel que fa a les monedes alternatives, el panorama no és més encoratjador, ja que aquestes monedes cotitzen en mínims de diverses setmanes. L’ethereum es manté per sobre dels 600 dòlars, però segueix caient un 5%, igual que el bitcoin cash que aguanta els 1.000 dòlars, mentre el ripple es canvia de mans en 0,61 dòlars i el litecoin ho fa en 1,20 dòlars.

Malgrat aquest declivi, l'analista de Fundstrat Global Advisors, Tom Lee, manté el seu biaix alcista en les monedes virtuals i insisteix, en declaracions a la CNBC que els inversors institucionals no han efectuat encara el seu desembarcament a les monedes virtuals. Lee ha reiterat que esperen que hi hagi una clarificació total en el marc regulador i segueix apostant perquè el bitcoin arribi als 25.000 dòlars aquest any.

Lee també va assegurar que el bitcoin i la resta de les monedes virtuals s'anaven a embarcar en un 'ral·li' durant la 'Blockchain Week' de Nova York, però, en canvi, les pèrdues no han cessat per als actius virtuals.

Noticias relacionadas

contador