• Trump ha apostat per la retòrica dura com a resposta als programes nord-coreans d'armes nuclears i míssils balístics
0cb853

Donald Trump no s'oblida de Corea del Nord. El president dels Estats Units ha indicat aquest dilluns, durant una reunió celebrada a la Casa Blanca, la seva decisió de declarar Corea del Nord país "patrocinador del terrorisme" i incloure'l en una llista de la qual ara formen part Iran, Síria i Sudan.

Segons recull l'Agència EFE, la designació d'aquest dimarts, que estarà acompanyada de noves sancions contra Pyongyang que preveu emetre el Departament del Tresor avui, dimarts, "hauria d'haver ocorregut fa anys", ha subratllat Trump davant els periodistes, alhora que ha reclamat al règim de Kim Jong-un que posi fi "al seu il·legal desenvolupament nuclear i de míssils balístics".

La Casa Blanca ja havia avançat durant les últimes setmanes que Trump avaluava tornar a incloure Corea del Nord a la llista de països els quals els EUA considera "patrocinadors del terrorisme" i de la qual Pyongyang va sortir el 2008. El febrer passat, Corea del Sud va demanar als EUA que tornés a incloure Pyongyang en aquesta llista negra arran de l'assassinat a Malàisia de Kim Jong-nam, germà gran del líder nord-coreà, Kim Jong-un. Per la seva banda, Trump ha recordat l’"assassinat" d'Otto Warmbier, l'estudiant nord-americà que va morir al juny després de tornar al país en coma després d'haver estat pres a Corea del Nord.

Com apunta EFE, Trump ha apostat per la retòrica dura com a resposta als programes nord-coreans d'armes nuclears i míssils balístics i, durant el seu discurs de setembre davant l'Assemblea General de l'ONU, va amenaçar amb "destruir totalment" Corea del Nord si continuava amb les seves provocacions.

El president dels EUA també ha dit diverses vegades que no descarta una acció militar contra el règim de Pyongyang, ja que, al seu parer, anys de diàleg no han servit de res. L'amenaça nuclear nord-coreana va centrar bona part de la gira asiàtica que Trump va concloure la setmana passada i durant la qual va visitar Japó, Corea del Sud, Xina, Vietnam i Filipines.

Noticias relacionadas

contador