ep oficinabanc bbva
Oficina del banc BBVAEuropa Press

Directius de Santander, BBVA i CaixaBank que han participat en la trobada 'Modelant el sistema bancari espanyol', organitzat pel Consell General d'Economistes, han conclòs que la cadena de blocs és una de les tecnologies amb un potencial més gran en el sector bancari.

Els experts apunten que la cadena de blocs és "la revolució industrial d'Internet" i canviarà totes les regles del joc

D'una banda, el responsable de Blockchain, Criptoactius i Escenaris a Llarg Termini de BBVA Research, Javier Sebastián, ha apuntat que "l'ús de la cadena de blocs i les tecnologies associades representen una enorme oportunitat, tant d'incrementar l'eficiència de processos ja existents en totes les indústries com de crear noves infraestructures i aplicacions que donin lloc a nous models de negoci per a les empreses".

Segons el director de Tecnologia en Alastria Blockchain Ecosystem i responsable de Blockchain a l'Àrea d'Estratègia Tecnològica del Grup Santander, Jesús Ruiz, ha assenyalat que "una de les innovacions amb un potencial més gran són les tecnologies cadena de blocs i, en general, les tecnologies de llibre distribuït (DLT)". Ha assegurat, a més, que "la cadena de blocs suposa al valor el que Internet a les comunicacions".

La directora corporativa d'Innovació, Qualitat i Transformació de Negocis de CaixaBank, Mariona Vicens, ha destacat que les entitats financeres han estat sempre a l'avantguarda de les tecnologies més avançades, per la qual cosa la cadena de blocs ha de formar part necessàriament de les seves estratègies digitals. "Els clients demanden cada vegada més confiabilitat i transparència i, en aquest sentit, la cadena de blocs pot fer importants aportacions", ha afegit.

Junts amb aquests tres directius ha intervingut l'economista expert en entitats financeres Antón Gasol, segons el qual la cadena de blocs és "la revolució industrial d'Internet" i canviarà totes les regles del joc. "Amb la cadena de blocs passem de l'Internet de la informació a l'Internet del valor", ha postil·lat.

Per la seva banda, el president del Consell General d'Economistes d'Espanya, Valentín Pich, ha afirmat a l'obertura de la trobada que "la digitalització del model tradicional de negoci d'entitats financeres, així com de molts altres camps, és un procés imparable", tenint en compte que el percentatge d'internautes a Espanya supera ja el 80%.

En relació amb la cadena de blocs, Pich ha destacat l'avanç que suposa aquesta tecnologia, "sobretot en l'estalvi de costos de documentació en els processos de gestió dels bancs", així com "per la seva fiabilitat".

Noticias relacionadas

contador