ep instalacionesunipost
Instalaciones de UnipostUNIPOST

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

CCOO ha considerat que el director d'Unipost, Pablo Raventós, és l'únic responsable de la liquidació i el tancament de l'empresa, per la qual cosa ha assegurat que emprendrà accions legals contra ell, segons ha informat aquest dilluns el sindicat en un comunicat.

L'organització ha recalcat que fa anys que denuncia públicament i als tribunals les "males pràctiques" de la direcció d'Unipost i ha agregat que aquesta no ha plantejat un pla estratègic real i ha carregat la viabilitat de l'empresa en les retallades.

En concret, el sindicat ha acusat Raventós de "dilapidar l'empresa amb la seva nefasta i nul·la gestió perllongada des de fa més de set anys", per la qual cosa ha decideixo emprendre accions legals contra ell, després de conèixer aquest dilluns que l'administració concursal ha iniciat la fase liquidació d'Unipost.

Així mateix, ha lamentat que el Govern espanyol "hagi deixat morir a la companyia sense impulsar cap iniciativa o projecte que busqués la seva viabilitat".

PÈRDUA D'OCUPACIONS

L'organització ha subratllat que el tancament d'Unipost suposa la pèrdua d'ocupació d'al voltant 2.400 treballadors directes i de centenars d'indirectes, la qual cosa obligarà a recompondre el sector postal espanyol i tindrà un "clar" impacte en la seva atomització, desarticulació i precarització.

En concret, l'administració concursal ha realitzat dos expedients de regulació d'ocupació (ERO) que han suposat l'acomiadament de 801 treballadors i el tancament de 24 centres, per la qual cosa la plantilla ha quedat reduïda al voltant 1.300 empleats.

En referència a les ocupacions indirectes, el sindicat ha destacat els de la plantilla de Suresa, composta per prop d'un centenar de treballadors distribuïts en cinc oficines a Sabadell, Mataró, Sant Boi de Llobregat (Barcelona), Oviedo i Gijón, als quals ja se'ls deuen pagues extres i nòmines.

contador