• El Banc Popular ha informat aquest dimarts a la CNMV que ha procedit a un primer intercanvi amb les entitats interessades
  • D'altra banda, el Govern no té "res a dir" del preu sobre l'OPA d'Atlantia a Abertis
ep ministro luisguindossalon automobile barcelona
EUROPA PRESS

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que Bankia analitza la situació del Banc Popular i el seu "potencial interès", després que el banc presidit per Emilio Saracho ha confirmat aquest dimarts que ha demanat a les entitats interessades d’emprendre una operació de "combinació de negocis" una mostra d'interès preliminar, tot i que l'entitat no ha decidit entre les diferents alternatives.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 1,78€
  • 2,65%

En declaracions després de visitar el saló Automòbil Barcelona, ​​ha ressaltat que el Popular "serà el que vulguin els accionistes", ja que és una decisió de l'equip de gestió i els accionistes i ha remarcat que el Banc d'Espanya i el Banc Central Europeu asseguren que els nivells de solvència de l'entitat estan per sobre del que requereix.

El sistema financer espanyol no genera cap dubte, està sanejat i es posa d'exemple com a cas d'èxit en la seva reestructuració

En ser preguntat pel possible interès de Bankia per comprar el Banc Popular, ha respost que és una entitat "molt sanejada, que té molt capital i un equip de gestió" i que està analitzant la situació com estan fent altres bancs.

El Banc Popular ha informat aquest dimarts la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha procedit a un primer intercanvi amb les entitats interessades i els ha sol·licitat una mostra d'interès que han de lliurar aquest dimarts per, "si escau, continuar analitzant una possible operació".

En preguntar-li a Guindos si seria bo que el procés fos ràpid, ha contestat que el Govern té "molt poc a dir" i ha insistit que el sistema financer espanyol no genera cap dubte, està sanejat i es posa d'exemple com a cas d'èxit en la seva reestructuració.

OPA D'ATLANTIA

Pel que fa a l'OPA d'Atlantia sobre Abertis, el ministre ha dit que el Govern "no té absolutament res a dir" en les qüestions de preu de l'oferta i només es dedicarà a aplicar les normatives de competències i de capitals.

Ha assenyalat que en alguna qüestió caldria autorització, com és el cas d'Hispasat -Abertis controla el 57% de la companyia de satèl·lits-, ja que és un "actiu estratègic per al Govern", però ha demanat no avançar esdeveniments, ja que l'oferta no ha estat acceptada encara.

Així mateix, ha recordat que hi ha una sèrie de concessions d'Abertis a Espanya que vencen a curt termini, davant del que ha assegurat que el Govern "prendrà la millor decisió tenint en consideració el que és l'interès general".

Noticias relacionadas

contador