• Les accions d'Apple van pujar aquest dimecres un 1,84%, fins als 167,37 dòlars
  • La seva capitalització borsària actual és de 850.000 milions de dòlars
tim cook apple iphone dolar
BOLSAMANIA

Els analistes de Morgan Stanley valoren Apple en 1 bilió de dòlars, ja que han reiterat el consell de sobreponderar (afegir en cartera) sobre el fabricant de l'iPhone, amb un preu objectiu de 203 dòlars per acció.

  • 169,30$
  • -0,35%

Els títols del gegant tecnològic nord-americà van tancar aquest dimecres amb una pujades de l'1,84%, fins als 167,37 dòlars, xifra que li atorga una capitalització borsària de 850.000 milions de dòlars i el manté com l'empresa més valuosa del món per valor en borsa.

El valor va tocar màxims històrics el passat 18 de gener als 180,10 dòlars, però la correcció soferta per la Borsa de Nova York a principis de febrer l'ha allunyat d'aquest nivell de preus. Des del començament de l’any, registra una caiguda de l’1,1%, encara que durant els últims dotze mesos puja gairebé un 24%. Després d'aquest consell positiu, anticipa guanys de l'1,2% a la preobertura.

Morgan Stanley destaca que les vendes d'iPhones a la Xina van sorprendre de manera positiva durant el primer trimestre fiscal, tot i que destaca com a factor negatiu que l'empresa va captar pocs clients procedents dels dispositius Android. Tot i això, considera que la companyia compta amb un potencial important per seguir ampliant la seva base d'usuaris i la seva quota de mercat en un dels mercats més importants del món.

Berkshire Hathaway, el vehicle inversor del multimilionari inversor Warren Buffett, va revelar aquest dimecres que havia incrementat els seus títols d'Apple un 23,3%, fins als 165,3 milions van d'accions, segons els arxius del regulador americà SEC. Alhora, va vendre el 94,5% dels seus títols d'IBM i es va quedar només amb 2,05 milions d'accions.

Apple va obtenir durant el seu primer trimestre fiscal (últim trimestre del 2017) un benefici de 20.065 milions de dòlars, un 12% més que durant el mateix període de l'any anterior. El consell d'analistes de FactSet esperava un benefici de 19.567 milions de dòlars. "Ens satisfà informar del millor trimestre en la història d'Apple", va declarar el conseller delegat del grup, Tim Cook.

Noticias relacionadas

contador