• Els analistes han rebaixat la valoració de la companyia després de la dimissió del seu president
ep jaime garcia-legaz 20170704162604
EUROPA PRESS

Els analistes de JP Morgan Cazenove s'han reduït un 5% la valoració d'Aena, fins a 149 des dels anteriors 157 euros per acció. Aquests experts han reiterat a més el seu consell d''infraponderar' sobre el gestor dels aeroports espanyols.

  • 175,80€
  • 0,74%

Aena acumula una pujada del 21% en borsa durant els últims dotze mesos, però cau un 15% durant els últims tres mesos, pel fet que el mercat considera que les seves accions ja no tenen més potencial alcista després del seu gran revaloració borsària des que va començar a cotitzar al mercat de renda variable. Les accions d'Aena pugen un 0,4%, fins a 152,75 euros.

Des de JP Morgan, destaquen que les seves accions han baixat un 12% des de juliol, per la qual cosa tampoc esperen una reacció negativa als seus resultats, que es publicaran el proper dimecres, 25 d'octubre. No obstant això, a mitjà i llarg termini, el banc nord-americà no és massa positiu, en afirmar que "les reserves i el trànsit aeri de l'any que ve no serà tan estel·lar" com l'actual, a causa de diversos factors.

Aquests experts esmenten "els esdeveniments a Barcelona" en relació al desafiament independentista, que està afectant el sector turístic, i també la recuperació d'altres mercats mediterranis, que estan començant a guanyar trànsit després de diversos exercicis afectats pel terrorisme internacional. En aquest escenari, esperen un creixement del trànsit del 3% per al pròxim exercici. També assenyalen que la inflació afectarà al marge EBITDA i que la fortalesa de l'euro posarà sota pressió la despesa dels turistes.

El consens d'analistes ha rebaixat la valoració de la companyia després de la dimissió del seu president, José Manuel Vargas, que ha estat reemplaçat per Jaime García-Legaz, president de l'asseguradora pública Cesce i antic secretari d'Estat de Comerç.

Per exemple, els analistes d'HSBC van retallar un 25% el seu preu objectiu, de 175 a 130 euros; i van baixar la seva recomanació de 'mantenir' a 'reduir' després de la dimissió de Vargas. En la seva opinió, no seria d'estranyar que "més membres de la directiva abandonessin la companyia" perquè la remuneració de tot el personal d'Aena "està limitada a la dels funcionaris espanyols".

Noticias relacionadas

contador