• Considera que la venda d'actius impulsarà la seva ràtio de capital més del que s'esperava
  • A més, destaca el bon comportament dels seus negocis a Mèxic i Turquia
ep francisco gonzalez presidentebbva
BBVA

Els experts de JP Morgan Cazenove segueixen considerant BBVA com un dels seus bancs europeus favorits, ja que anticipen pujades del 20% per a les seves accions (+2%, fins a 7,36 euros) en un termini de 12 mesos, fins als 8,85 euros per títol.

  • 10,99€
  • 4,57%

Per això, reiteren el consell de 'sobreponderar' (afegir en cartera) sobre l'entitat presidida per Francisco González, ja que manegen bones previsions sobre la possible venda d'actius, que reforçarà la seva ràtio de capital més del que s'esperava, i sobre l'evolució dels seus negocis a Turquia i Mèxic.

Els experts del banc nord-americà han elevat un 2% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per al període de 2017/2019 a causa de la "fortalesa dels seus guanys subjacents", que tot i això seran contrarestades en part per l'efecte negatiu del tipus de canvi.

A Espanya, JP Morgan considera positiu que BBVA vengui part de la seva cartera immobiliària a Cerberus (l'operació es troba en plena negociació), ja que reduiria les pèrdues immobiliàries de l'entitat. Sobre Mèxic, anticipa una pujada del marge d'interessos propera al 10% fins al 2019, que no obstant això es veurà contrarestada en part (4%) per l'efecte de tipus de canvi, una cosa similar al que passa a Turquia.

Finalment, JP Morgan considera que si l'entitat ven el seu negoci a Xile a Scotiabank, la seva ràtio de capital CET 1 es pot elevar-se el 2019 70 punts bàsics per sobre de l'objectiu de l'entitat del 12,1% per a aquest exercici.

La setmana passada, BBVA va presentar un benefici fins a setembre de 3.449 milions d'euros, un 23% més que durant el mateix període de l'any anterior. El marge d'interessos va pujar fins als 13.202.000 d'euros i va augmentar a un ritme interanual del 4,2%.

Per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que el valor s'ha allunyat del suport crític dels 7 euros, però per millorar el seu aspecte ha de superar la resistència de 7,80 euros, part alta del moviment lateral que ha dibuixat el preu des del mes d'abril.

Noticias relacionadas

contador