• La companyia reitera el consell d’'infraponderar' amb un potencial baixista del 32%
  • Considera la petroliera espanyola el seu valor menys preferit dins del sector
ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol
Antonio Brufau (dreta) i Josu Jon Imaz (esq.), president i CEO de RepsolEUROPA PRESS

Repsol segueix sense convèncer els analistes de Jefferies que han elevat la valoració borsària de la petroliera, però només un 4,6%, fins als 11,25 euros des dels anteriors 10,75 euros.

  • 14,72€
  • -1,90%

Aquesta valoració es troba molt per sota del preu actual de Repsol que cotitza a prop de 15 euros i suposa un potencial baixista del 32% en dotze mesos per les accions del grup presidit per Antonio Brufau i el conseller delegat del qual és Josu Jon Imaz.

Jefferies reitera la seva idea que no veu "atracció en aquest valor que cotitza amb prima i ofereix un creixement limitat a mig termini en upstream (negoci d'exploració i producció)". La seva previsió de rendibilitat del flux de caixa es troba un 3% per sota de les dels seus competidors, mentre que la despesa de capital s'ha de elevar-se fins el 2020.

Jefferies justifica el seu limitat augment de valoració per unes millors previsions de benefici per acció (BPA), ja que les seves anteriors previsions de costos en upstream eren massa conservadores. A més, afegeixen que "Repsol pot ser un dels grans beneficiats de majors beneficis en el negoci de downstream (refinació) en un entorn de menors preus del petroli".

MACQUARIE DISCREPA I VALORA REPSOL A 15,80 EUROS

Per la seva banda, els analistes de Macquarie discrepen la valoració de Repsol i van elevar fa unes setmanes un 5% el seu preu objectiu fins als 15,80 euros per acció, després d'elevar un 7% la seva previsió de benefici per acció (BPA) pel exercici 2017.

Macquarie també va destacar que l'augment del deute serà puntual i ha subratllat el "sòlid" comportament del flux de caixa que ha pujat fins als 1.500 milions d'euros durant el trimestre, per sobre de la seva estimació de 1.200 milions d'euros. La ràtio deute net/EBITDA ha baixat fins a 1,7 vegades i la seva previsió és que segueixi descendint fins a l'objectiu d’1,1 - 1,2 vegades durant el tercer trimestre de l'exercici.

"Esperem que la contribució a la producció de nous projectes i de Líbia continuï mostrant un suport positiu durant la resta de l'any", van concloure aquests experts.

Noticias relacionadas

contador