• Reiteren el seu preu objectiu de 19,40 euros, lleugerament per sobre del seu valor de mercat
  • Els títols de l'elèctrica, amb una gran exposició a Catalunya, cauen un 3,7% durant l'últim mes
ep consejero delegadoendesa jose bogas ypresidente borja prado
FERNANDO VILLAR

Els analistes del banc britànic HSBC han elevat la seva recomanació sobre Endesa fins a 'mantenir' des d’'infraponderar' després del mal comportament en borsa de l'elèctrica durant les últimes setmanes. Per exemple, a l'últim mes ha baixat un 3,7%, tot i que aquest divendres rebota lleugerament un 0,3%, fins a 19,16 euros.

  • 17,06€
  • 0,71%

Des de HSBC, mantenen el consell de 'comprar' sobre Enagás, amb un preu objectiu de 28 euros i sobre Iberdrola, amb una valoració de 7,30 euros. A més, reiteren el consell de 'mantenir' sobre Red Eléctrica, amb un preu objectiu de 19 euros, i sobre Gas Natural Fenosa, amb una valoració de 19,70 euros.

Endesa és l'elèctrica espanyola més exposada a Catalunya. Això ha provocat que els analistes de la companyia australiana Macquarie en reduïssin fa dues setmanes un 12% la seva valoració, fins a 21 euros per acció. Encara que van reiterar el seu consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), aquests experts van reduir la valoració dels seus actius a Catalunya fins a 6.600 milions des de 9.600 milions d'euros.

En la seva opinió, el mal comportament d'Endesa en borsa des de l'abril, quan va arribar als 22 euros, "està justificat sobretot per les incerteses relacionades" amb Catalunya "i la seva translació a la percepció del risc sobirà d'Espanya".

Macquarie va assenyalar que "l'exposició d'Endesa a Catalunya és la més gran del sector", perquè "representa el 40% de la seva potència total distribuïda i el 41% de la producció total. Catalunya és el major generador d'energia a Espanya, amb un 18% de quota, i és el major consumidor d'energia d'Espanya. Endesa té un 100% de quota de mercat a la distribució d'energia i un 85% de quota en la generació d'energia a la regió".

Aquests experts van explicar la seva retallada de recomanació fins a 21 des de 24 euros per acció "per reflectir el risc que pot enfrontar Endesa per un nou regulador a Catalunya". L'elèctrica, el màxim accionista de la qual és el grup italià Enel, presentarà els seus resultats el proper 7 de novembre. Durant el primer semestre, el seu benefici va caure un 18%, fins a 658 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador