• El banc alemany eleva el preu objectiu de la resta de bancs espanyols
  • Les seves tres entitats financeres favorites són Santander, Bankia i Caixabank
  • Bankinter també retalla dràsticament la seva valoració fins a 0,50 euros per títol
bcpopular82

Els analistes de Deutsche Bank han retallat un 35% la seva valoració sobre Banc Popular, fins a 0,67 euros per acció des dels anteriors 1,03 euros per títol.

  • 0,32€
  • 0,00%

Aquest preu se situa a línia amb la valoració borsària de Popular, que cau més de l’1% en borsa, fins a 0,67 euros per acció, després dels forts moviments que ha registrat al mercat durant les últimes setmanes.

Si per a Popular Deutsche Bank ha retallat, de manera dràstica, la seva valoració, per a la resta dels bancs espanyols l'ha augmentat lleugerament. Per Bankia, eleva el preu fins a 1,20 des d'1,10 euros. Per Bankinter, fins a 8,30 des de 7,30 euros. Per Liberbank, fins a 1,17 euros des d'1. Per a Banc Sabadell, fins a 1,70 des d'1,60 euros.

I per als dos bancs més grans del país, Deutsche Bank augmenta el preu objectiu de Banc Santander fins a 6,10 des de 5,50 euros i el de BBVA fins a 6,90 des de 6,50 euros. Els seus tres valors preferits, pels quals recomana 'comprar', són Santander, Bankia i Caixabank.

"El dèficit de capital de Popular serà un dels assumptes del trimestre" pel que fa als resultats que els bancs espanyols presentaran a partir de la setmana vinent (en el cas de Popular, serà l'últim a fer-ho, el 5 de maig), assenyalen els experts de Deutsche Bank.

Aquests experts afegeixen que, cal tenir en compte la reformulació dels comptes de 2016 i la caiguda del ràtio de capital CET 1 en 45 punts bàsics addicionals, i s’assumeix que aquest ràtio ha d'augmentar fins a l’11%, Popular necessita entre 4.100 i 4.600 milions d'euros en capital.

Però tan sols en pot aconseguir, segons les seves estimacions, entre 1.200 i 1.570 milions d'euros amb les vendes d'actius, per la qual cosa la resta, uns 3.000 milions d'euros, "han de venir d'altres fonts". Deutsche ha retallat un 38% la seva previsió de beneficis per a Popular el 2017 i 2018 per "reflectir majors provisions".

BANKINTER RETALLA EL PREU FINS A 0,50 EUROS

Altre banc que ha retallat dràsticament el seu consell sobre Banc Popular fins a 'vendre' des de 'comprar' i la seva valoració fins a 0,50 euros des d'1,25 euros és Bankinter, després del discurs pronunciat per Emilio Saracho, president de l'entitat, durant l'última Junta d'Accionistes.

"Si l'ampliació és inevitable, el risc ja no compensa. Revisem la nostra recomanació a 'vendre'", afirmen aquests experts. "El plantejament presentat (per Saracho) durant la Junta General d'Accionistes (JGA) redueix les opcions de Popular, canvia el seu rumb estratègic i la nostra visió sobre l'entitat", afegeixen.

"El president va donar per fet que les úniques alternatives per fer viable el Banc són ampliar capital i/o una operació corporativa (absorció per una altra entitat). Aquest replantejament descarta, a la pràctica, l'alternativa basada en un procés de 'reconstrucció interna' - realitzable, en la nostra opinió, però que exigiria entre 3 i 5 anys - que probablement hauria desembocat en una operació corporativa, però des d'una posició negociadora menys feble tant per a Popular com per als seus actuals accionistes", opinen des de Bankinter.

"Potser la pressió en temps exigida des del front supervisor hagi convertit en impracticable aquesta última alternativa, però en qualsevol cas aquest replantejament ho canvia tot. Per això considerem que els riscos ja no compensen i reduïm la nostra recomanació a 'vendre'", conclouen.

Per Bankinter, el més probable és que Popular ampliï capital per valor d'entre 3.000 i 5.000 milions d'euros, en una operació dirigida als inversors institucionals que prendran el control de l'entitat. Aquesta ampliació pot realitzar-se amb un descompte del 40% - 70% sobre el preu de mercat, per la qual cosa la seva valoració oscil·la entre 0,31 i 0,59 euros per títol.

Sobre una oferta de compra d'una altra entitat, Bankinter estima que aquesta possibilitat és baixa i que Popular només seria interessant si el comprador pagués uns 0,50 euros per acció, ja que a més del preu pagat hauria d'injectar altres 6.000 milions d'euros a l'entitat per sanejar-la.

Noticias relacionadas

contador