• Les baixes voluntàries anirien dirigides, principalment, a treballadors nascuts el 1956, 1957 i 1958
  • L'acord tindria vigència entre l'1 de juliol i al 31 de desembre de 2019
ep sucursalbanco liberbank
EUROPA PRESS

La direcció de Liberbank ha proposat als sindicats que l'acord per al seu pròxim Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) inclogui baixes incentivades i voluntàries per a un màxim de 525 persones, així com reduccions de jornada i mobilitat geogràfica als afectats.

L'acord tindria vigència entre l'1 de juliol i al 31 de desembre de 2019, d'acord amb una nota interna dirigida als treballadors de l'entitat a la qual ha tingut accés Europa Press.

Les baixes voluntàries anirien dirigides, principalment, a treballadors nascuts el 1956, 1957 i 1958, és a dir, als que actualment tenen 59, 60 i 61 anys, encara que també podran acollir-s’hi la resta de treballadors de Liberbank i Banco Castella-la Manxa.

A més, la direcció de l'empresa planteja reduccions de jornada d'entre el 10,04% i el 13,56%, i mobilitat geogràfica als afectats en els mateixos termes en què es van establir aquestes dues mesures en l'ERO signat el 2013.

A la nota, la direcció de l'entitat considera que les mesures de contenció i ajust de despeses laborals són "necessàries per afrontar l'impacte sobre el sector del manteniment i prolongació de les actuals condicions de mercat i de les conseqüències en el negoci de la política monetària vigent".

Per la seva banda, el sindicat CSIF, que ha assenyalat que la mesura de mobilitat geogràfica serà per a "persones afectades pel tancament d'oficines", ha valorat "de manera positiva" que l'empresa "eviti realitzar baixes traumàtiques" i que les previstes siguin voluntàries i impliquin un accés a la prejubilació "amb els beneficis fiscals que marca la regulació".

La direcció de l'entitat va convocar el divendres passat els sindicats a una reunió per negociar un nou ERO que ha tingut lloc aquest dilluns, quan encara no ha acabat el procediment d'acomiadament col·lectiu actualment en vigor.

contador