• L'acció cotitza a 0,45 euros en la sessió del dijous
ep duro felguera - sede centralgijon
CEDIDA

Dur Felguera, grup empresarial internacional, registra pujades de més del 20% al Mercat Continu a causa de la negociació entre la companyia i els bancs creditors.

  • 0,60€
  • 9,52%

Segons han confirmat fonts de Duro Felguera a aquest mitjà, l'empresa i els bancs creditors “estan valorant el refinançament del deute contret amb les entitats financeres”. Davant aquestes negociacions i la possibilitat que s'arribi a un imminent acord, la companyia puja més d'un 20% i l'acció se situa en els 0,45 euros per títol.

La data límit per al refinançament és el proper 15 de gener

A l'octubre de 2017, es va parlar que Acciona podria presentar una oferta per adquirir Duro Felguera encara que, segons va informar ‘Bolsamanía’, aquestes negociacions no es produirien fins a aquest estrenat any. La pròrroga donada a les negociacions amb els bancs -Banc Santander, CaixaBank, Sabadell, Bankia i BBVA- caduca el proper 15 de gener, per la qual cosa totes les parts s'han assegut per posar fi a la incertesa.

Al seu torn, tal com informa El Confidencial, Blas Herrero (president de Kiss TV i FM) podria posar damunt de la taula un total de 100 milions d'euros per poder garantir la continuïtat de l'empresa. No obstant això, l'asturià no seria l'únic a abonar tal quantitat sinó que altres empresaris també oferirien ajuda a Duro Felguera.

PÈRDUES D'11 MILIONS FINS A SETEMBRE

La companyia va perdre 11,4 milions d'euros fins a setembre enfront dels guanys que va obtenir en el mateix període de 2016, alguna cosa que atribueix a l'impacte del procés de refinançament. “La falta de disponibilitat de línies de risc està limitant la nova contractació i dificultant l'avanç dels projectes en cartera”, argumentava l'empresa el passat mes de novembre.

Segons els resultats oferts el passat 18 de novembre, el EBITDA va tancar setembre en els 2,9 milions d'euros, un 87% menys enfront del mateix període de 2016, a causa d'una caiguda en les vendes i en el marge EBITDA en els negocis de mineria i fabricació. A 30 de setembre, el deute net ascendia a 267,6 milions d'euros, 38 milions més enfront del segon trimestre per la cobertura de les necessitats de circulant dels projectes actualment en execució, segons ha explicat l'empresa.

DIMISSIÓ DEL SEU PRESIDENT AL NOVEMBRE

Ángel del Valle va abandonar el seu lloc en la presidència el passat mes de novembre ja que els bancs exercissin pressió a la companyia perquè aquest deixés el seu seient després que l'Audiència Nacional ho imputés per corrupció i blanqueig de capitals. La Fiscalia sosté que entre 2008 i 2011, Duro *Felguera hauria signat tres contractes d'assessorament amb empreses de l'entorn d'Hugo Chávez

Malgrat això, Del Valle segueix ocupant un seient en el màxim òrgan de govern de la companyia com a conseller no executiu, en representació de la família Llanço, que ostenta gairebé el 24,4% del capital de la societat asturiana a través d'Inversions Somió. El càrrec de president ho ocupa Acacio Rodríguez, que era el conseller independent de la companyia.

contador