• L'oferta de compra seguirà endavant si obté el suport del 50% del capital més 1 acció
  • El Consell d'Administració d'Abertis no es pronunciarà fins que legalment sigui preceptiu
ep francisco reynes consejero delegadoabertis
Francisco Reynés, conseller delegat d'AbertisEUROPA PRESS

CriteriaCaixa "valorarà l'oferta amistosa, amb deteniment, amb temps i sense presses". És la resposta del màxim accionista d'Abertis sobre l'oferta de compra que ha llançat el grup italià Atlantia sobre l'operador d'autopistes controlat per La Caixa.

  • 18,36€
  • 0,00%

La postura de La Caixa és clau perquè és el màxim accionista d'Abertis amb una participació del 22%. CriteriaCaixa és una societat instrumental patrimonialista controlada al 100% per la Fundació Bancària "la Caixa", que gestiona totes les participacions accionarials del Grup en sectors estratègics com l'energètic, les infraestructures, els serveis i el negoci immobiliari, així com a CaixaBank.

Atlantia, controlat per la família Benetton en un 30%, ha assenyalat públicament que el seu objectiu és mantenir La Caixa en l'accionariat del grup resultant i que l'oferta de compra seria amistosa. Segons 'La Vanguardia', el conseller delegat d'Atlantia, Giovanni Castellucci, ha estat negociant amb representants de La Caixa a Barcelona durant el cap de setmana.

A més de CriteriaCaixa, altres accionistes significatius d'Abertis són el fons d'inversió Capital Research and Management Company que controla un 10% del capital, el fons Blackrock (3,3%) i l'entitat Lazzard Asset Management (3%). Si Atlantia aconsegueix el suport d'aquests accionistes, junts amb el de CriteriaCaixa, tindrà pràcticament assegurat l'èxit de l'operació.

D'altra banda, pel que fa als accionistes minoritaris, el fet que l'oferta d'Atlantia de 16,50 euros per acció amb prou feines tingui prima sobre el preu actual de mercat indica que l'objectiu del grup italià és obtenir el suport dels accionistes institucionals, ja que la seva intenció és que les accions d'Abertis segueixin cotitzant a la borsa espanyola.

Per la seva banda, Abertis ha assenyalat a la CNMV que "ha conegut aquest matí, a través del fet rellevant enviat per Atlantia a la CNMV, els termes i condicions de l'oferta voluntària i no sol·licitada realitzada a tots els accionistes d'Abertis".

L'empresa afegeix que "el Consell d'Administració d'Abertis no es pronunciarà fins que legalment sigui preceptiu. Mentrestant, la companyia continuarà desenvolupant el curs ordinari dels seus negocis, tenint en compte les restriccions derivades del seu deure de passivitat".

Les accions d'Atlantia pugen un 1,6% després de llançar l'oferta, fins 24,64 euros. Els títols d'Abertis cauen un 0,6%, fins a 16,35 euros.

Noticias relacionadas

contador