• Entre els fans va cridar molt l'atenció el sobre cost que tenien comprar un telèfon a Europa, davant del preu que figurava a la botiga online als EUA
  • Els impostos i la fluctuació de l'euro respecte al dòlar són els motius que al·lega la companyia perquè hi hagi aquesta diferència
iphone x 999 dolares

Era un dels smartphones més esperats en els últims temps i el nou iPhone X no es va fer esperar. El nou dispositiu d'Apple sortirà a la venda el pròxim 3 de novembre però els fans calculen ja quant els costarà comprar-se el darrer dels de Cupertino. Precisament això, el preu, ha estat una de les qüestions més polèmiques.

  • 169,89$
  • 0,51%
La polèmica sobre el preu no ha estat menor en veure el cost de venda que Apple Espanya anunciava a la seva botiga online: 1.159 euros

L'elevat cost que té el nou iPhone X, 999 dòlars segons van anunciar durant la conferència de presentació del passat dimarts, ha estat un dels punts de debat més intens. La polèmica sobre el preu no ha estat menor en veure el cost de venda que Apple Espanya anunciava a la seva botiga online: 1.159 euros. La xifra ha sorprès a causa que la moneda comunitària és més forta que el 'bitllet verd' amb el qual el preu hauria d'haver estat menor.

Amb l'actual tipus de canvi euro/dòlar, l'iPhone X hauria de valer a Espanya una mica més de 830 euros per mantenir-se a l'una amb la botiga nord-americana i no els 1.159 euros (1.387 dòlars al canvi) que costarà segons es promociona al web oficial de la companyia. Després preguntar als de Cupertino, l'explicació té sentit en base a dues claus: els impostos i la variació del tipus de canvi.

Els preus als Estats Units són anunciats sense aplicar cap tipus d'impost

Segons explica Apple, els preus als Estats Units són anunciats sense aplicar cap tipus d'impost, amb la qual cosa els 999 dòlars que s'anuncien no és el cost real a què el consumidor podrà comprar el seu nou iPhone X a les botigues. Per la seva banda, a la Unió Europea els preus han d'anunciar-se amb tots els impostos inclosos que suportarà el client final. Fent els comptes, l'iPhone X de 64 GB que a Espanya costa 1.159 euros (1.1387 dòlars) seguint el patró nord-americà d'anunciar els productes sense impostos costaria 915,61 euros (1 087,24 dòlars).

Fins i tot amb l'explicació dels impostos la diferència segueix sent de 88,24 dòlars, per què? L'explicació d'Apple és que es reserven un marge que els cobreixi de les possibles fluctuacions del canvi entre l'euro i el dòlar. Actualment cada euro es canvia per 1,197 'bitllets verds'. Perquè existís la paritat total de preus entre Espanya i els Estats Units a l'hora de vendre l'iPhone X, el dòlar hauria d'agafar més força fins que el tipus de canvi aconseguís l'euro per cada 1,091 dòlars, la qual cosa tornaria al tipus de canvi als nivells de maig d'aquest any.

Noticias relacionadas

contador