• Goldman Sachs valora positivament els últims nombres de l'OPEP i afirma que el compliment de les retallades segueix sent alt

Els preus del cru repuntan aquest dimecres des de mínims de tres mesos després que les dades de la indústria mostressin una reducció sorprenent en les existències de cru nord-americans i que Goldman Sachs hagi donat un gir positiu en les seves previsions sobre el compliment de les retallades de producció per part de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

Según Goldman, el procés per equilibrar del mercat segueix avançant. El banc espera que la demanda de petroli finalment superi l'oferta el proper trimestre

El cru West Texas puja un 1,78%, fins als 48,57 dòlars, mentre que el barril Brent suma un 1,39%, fins als 51,63 dòlars. Aquest rebot es produeix després de les fortes caigudes del dimarts, quan es va sumar la setena sessió de retallades en la ratxa de pèrdues en el cru més llarga des de gener del 2016.

El American Petroleum Institute (API) va dir aquest dimarts que les existències de cru nord-americans van caure en 531.000 barrils la setmana passada, informa Reuters. Aquesta xifra contrasta amb les expectatives dels analistes, que esperaven un augment de 3,7 milions de barrils. Si aquesta referència és confirmada per les dades que es publiquen aquest dimecres, seria la primera reducció després de nou increments consecutius.

L'OPEP PRECIPITA LA CAIGUDA

El petroli va caure aquest dimarts després que l'OPEP informés d'una alça en les existències mundials de cru, amb un increment que va sorprendre en el seu principal membre, Aràbia Saudita, la qual cosa va pressionar encara més els preus i ha esborrat gairebé tots els guanys des que l'OPEP va anunciar el seu acord per retallar la producció a la fi de novembre.

Malgrat aquestes revelacions, Goldman Sachs va valorar positivament els nombres de l'OPEP i va dir que el compliment de les retallades en la producció segueix sent alt. El procés per equilibrar del mercat segueix avançant i el banc espera que la demanda de petroli finalment superi l'oferta el trimestre vinent.

L'informe mensual de l'OPEP indica que les existències de petroli en les nacions industrialitzades van augmentar al gener a 278 milions de barrils, per sobre de la mitjana de cinc anys, amb la venda d'esquist nord-americà i altres subministraments 'no OPEP'.

Noticias relacionadas

contador