• Durant la trobada es discutirà sobre el compliment de les retallades de producció acordades

El petroli espera amb caigudes properes a l'1% la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) de dilluns que ve a Rússia. Així que el cru se situa per sota dels 50 dòlars el barril. Durant la trobada es discutirà sobre el compliment de les retallades de producció acordades i els avenços cap a un equilibri al mercat amb excés d'oferta.

El barril de West Texas, de referència als EUA, cotitza amb caigudes del 0,83% fins als 46,73 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, cedeix un 1,01% fins als 48,79 dòlars. Durant la jornada de dijous, els dos tipus de cru van cotitzar amb pujades, que en el cas del Brent van fer que se situés per sobre dels 50 dòlars.

El mercat ha estat observant informes que el principal productor de cru del món, Aràbia Saudita, està treballant amb altres països per reduir les existències i reduir l'oferta, sobretot perquè altres membres de l'OPEP, entre ells l'Iraq i Líbia, planegen augmentar la producció.

L'OPEP, juntament amb alguns països no membres com Rússia, s'han compromès a reduir la producció en 1,8 milions de barrils diaris (bpd) entre gener d'aquest any i març de 2018. El ministre d'Energia dels Emirats Àrabs Units ha assenyalat aquest divendres, segons recull la CNBC, que espera que les retallades de producció tinguin un impacte significatiu durant el tercer i quart trimestre.

D'altra banda, aquesta setmana els inventaris de cru als EUA han caigut fins als 490 milions de barrils. No obstant això, aquesta quantitat està molt per sobre de la mitjana de cinc anys, mentre que la producció nord-americana ha augmentat gairebé un 12% des de mitjans de 2016 a 9,4 milions de barrils per dia.

Noticias relacionadas

contador