• El metall preciós es revalora ja més del 16% des del començament de l’any
  • Tot i que ara modera el seu avanç fins als 1.339 dòlars per unça
cboro84

El preu de l'unça d'or cotitza aquest dilluns en un màxim de fa gairebé un any, en revalorar-se al voltant d'un 0,6% durant la jornada i fins a un 3% durant els últims set dies, impulsat principalment per les tensions entre Corea del Nord i els Estats Units.

En concret, l'or ha arribat a assolir un màxim intradia de 1.344,59 dòlars per unça, un nivell que no aconseguia des del 26 de setembre de 2016. El metall preciós es revalora ja més del 16% des del començament de l’any, tot i que ara modera el seu avanç fins als 1.339 dòlars per unça.

El director i estrateg macroeconòmic d'ETF Securities, Martin Arnold, ha explicat que amb aquests guanys, l'or ha recuperat ja totes les pèrdues que acumulava des que Donald Trump es convertís president dels EUA.

"Ara, la incertesa constant respecte al recent llançament de la major prova armamentística realitzada fins a la data pel règim de Pyongyang, les seves futures intencions, així com la resposta que pugui donar els EUA, mantindrà recolzat en l'or en el curt termini i fins que aquestes tensions s'alleugin", ha indicat Arnold.

Les tensions geopolítiques impulsen l'aversió al risc i l'or és l'actiu refugi per excel·lència, per això n’és el gran beneficiat.

Noticias relacionadas

contador