putin rusia

Rússia ha trigat amb prou feines dos dies a dissenyar represàlies contra Turquia després de l'abatiment del caça a la frontera amb Síria aquest dilluns. Així doncs, Moscou adoptarà mesures per perjudicar Turquia econòmicament.

El president rus, Vladímir Putin, ha lamentat aquest dijous no haver rebut disculpes des de Turquia. «Encara no hem rebut disculpes dels dirigents de Turquia, ni cap proposta per compensar els danys causats, ni promeses per castigar els responsables», ha dit a la televisió russa, segons recull CNN Expansión.

En aquest context, les autoritats russes han decidit llançar un pla per perjudicar l'economia turca, encara que sigui amb el risc de perjudicar també la seva pròpia economia.

CONTROLS SOBRE PRODUCTES AGRÍCOLES

Rússia ha anunciat que reforçarà els seus controls sobre els productes agrícoles i alimentaris procedents de Turquia, i ha posat com a excusa per fer-ho violacions de les normes sanitàries. Turquia exporta volums importants de fruites i verdures, i és un proveïdor important de Rússia, recorda CNN Expansión.

No és la primera vegada que Rússia adopta mesures d'aquest tipus. Des del 2014, després de les sancions internacionals que va patir per envair Ucraïna, Moscou ha utilitzat les normes sanitàries sobre productes alimentaris en funció de les seves necessitats de política exterior.

contador