• D'altra banda, Nadal indica que "respecta profundament el sentiment que cadascú pugui tenir"
ep rafa nadal celebravictoriaoctavosmmopen 2017
MMOPEN

El recent campió d'US Open, Rafa Nadal, ha volgut mostrar la seva opinió sobre el tema que acapara l'actualitat mediàtica a Espanya: el procés sobiranista obert a Catalunya i el referèndum d'independència convocat per al proper 1 d'octubre. "Jo no em puc saltar un semàfor en vermell perquè no em sembla correcte aquell semàfor. I els que ho pretenen fer a Catalunya han de entendre-ho", ha indicat el tenista en una entrevista a El Mundo.

"Crec que l'1 d'octubre no s'hauria de produir perquè, des del meu punt de vista, cada un ha de respectar les lleis i hi ha unes lleis que són les que són i un no pot saltar les lleis perquè vulgui saltar-la", assenyalava Nadal un dia després d'haver aconseguit el seu setzè títol de Grand Slam. "Em sento molt proper als catalans, em sento molt espanyol també", afegeix.

El reconegut esportista ha mostrat la seva preocupació per aquesta controvèrsia. "A qui no li preocupi és que no té en ment Espanya com és Espanya. Aquesta és una realitat. Hi ha un conflicte, cal solucionar-lo". No obstant això, el tenista de Manacor considera que la solució d'aquest conflicte no és fàcil però reclama "fer un esforç per arribar a una entesa perquè crec que som, sense cap dubte, més forts junts que separats", apunta.

Rafa Nadal insisteix en el missatge d'unitat per a ambdues parts. "No entenc una Espanya sense Catalunya. No m'agradaria entendre-la o veure-la. Entenc que junts hauríem de poder-nos entendre, sense cap dubte, i jo crec que s'ha de fer un esforç per arribar a una entesa", indica el reconegut tenista. No obstant això, Nadal matisa en aquesta entrevista que "respecta profundament el sentiment que cadascú pugui tenir", i insisteix que espera que aquest conflicte se solucioni i "que ens puguem entendre i que puguem viure durant molts anys com un país, que és el que som".

Noticias relacionadas

contador