• L'abstenció de la CUP ha estat fonamental en la investidura
ep discursoquim torra jxcat endiscursoinvestiduraparlament
EUROPA PRESS

Quim Torra ha estat escollit president de la Generalitat de Catalunya aquest dilluns. La segona sessió d'investidura al Parlament ha donat a Torra una majoria simple, suficient per aconseguir la presidència. L'abstenció de la CUP, anunciada aquest diumenge, ha estat fonamental perquè Torra hagi aconseguit els suports necessaris.

Així, amb 66 vots a favor, 65 en contra i 4 abstencions, Torra s'ha convertit en el 131 president de la Generalitat de Catalunya. Torra ha promès treballar per "posar en marxa la República" i seguir amb el "mandat del referèndum de l'1 d'octubre".

En aquesta línia, Torra ha presentat les línies del seu programa de govern mantenint el to independentista del Govern anterior. "Excepcionalitat, provisionalitat, responsabilitat, diàleg i vida", ha insistit Torra en què aquestes són les paraules clau del seu Govern.

D'aquesta manera, s'obre un nou capítol en la política catalana. Així, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha convocat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dimarts al Palau de la Moncloa per analitzar el nou escenari que s'obre després de la investidura de Torra. Entre les decisions en mans de l'Executiu de Rajoy està l'aixecament de l'article 155. Tot i que estava previst que aquest s'aixequés un cop Catalunya formés de nou govern, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat a Mariano Rajoy que s'estengui la seva aplicació.

contador