• A Àsia, els mercats han tingut un tancament mixt aquest dimecres
  • Els preus del petroli han tornat a retrocedir des dels màxims de cinc setmanes
Ibex 35 bolsa

Després d'una obertura a l'alça, en què els mercats europeus reaccionaven als últims comentaris dels membres de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que veuen factible una pujada de tipus d'interès al setembre, els índexs europeus es capgiren. L'IBEX torna a mostrar indecisió i després d'un inici en positiu es capira i cotitza en negatiu, amb pèrdues properes a l'1%.

  • 11.154,60
  • 1,56%
Existeix la possibilitat que el banc central apugi els tipus fins a dues vegades aquest any

L'augment de tipus d'interès per part de la Fed podria estar més a prop i és possible que les actes de la reunió de juliol aportin nova informació sobre les intencions del Comitè de Política Monetària. De fet, hi ha la possibilitat que el banc central apugi els tipus fins a dues vegades aquest any, segons declaracions de Dennis Lockhart, president de la Fed d'Atlanta, a Reuters.

Mentrestant, a Àsia, els mercats han tingut un tancament mixt aquest dimecres, amb el Nikkei avançant al voltant de l'1% i els mercats de la Xina finalitzant pràcticament plans.

Els preus del petroli han tornat a retrocedir des dels màxims de cinc setmanes assolits durant la sessió prèvia. Els inversors segueixen dubtant si les converses per reduir la producció de petroli arribaran a bon port.

En el pla macroeconòmic, a part de les actes de la Fed, aquest dimecres es publiquen dades sobre el mercat laboral britànic, amb les quals es coneixerà l'evolució de la desocupació, la taxa d'atur i quins han estat els ingressos mitjans dels treballadors. A més, als EUA, hi haurà inventaris de cru.

contador