• Las bolsas europeas se han movido en la misma línea, con continuos altibajos
  • La OPEP, el Brexit o las elecciones en España marcan la agenda de los inversores
Inversores_Contentos

Els futurs de les borses europees cotitzen amb pujades superiors al mig punt abans de l'obertura d'una jornada marcada per les dades econòmiques que es coneixeran a Europa i als Estats Units. Els inversors segueixen sense mostrar una tendència clara, i a Espanya a l'IBEX-35 porta deu sessions consecutives tancant entre els 8.600 i els 8.800 punts.

No obstant això, malgrat moure's en un rang estret, el selectiu espanyol ha cotitzat amb continus alts i baixos i bruscs girs a l'alça o a la baixa, amb molta volatilitat intradía en la majoria de les jornades, igual que la resta de borses europees. “Aquesta volatilitat i la falta de rumb clar probablement seran el comú denominador de les properes setmanes. Almenys fins que no existeixi un desenllaç clar sobre els tres factors clau de mig termini: la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), el referèndum sobre el Brexit i les eleccions a Espanya (se celebraran el 26 de juny”, opinen els analistes de Bankinter.


"Referent al Brexit, la passada setmana Mark Carney (governador del Banc d'Anglaterra) va realitzar unes declaracions en les quals va al·ludir al sever impacte que tindria un hipotètic Brexit sobre l'economia britànica. Va arribar a esmentar fins i tot 'recessió tècnica' i va al·ludir al fet que la política monetària no seria suficient per compensar els efectes d'una sortida del Regne Unit de l'economia europea", afegeixen aquests experts.


Aquest dimarts, el mercat haurà d'avaluar les dades d'IPC del Regne Unit i dels Estats Units, on a més es publicaran referències al sector immobiliari. A Europa, a més, es coneixerà el saldo de la balança comercial al març.


AIXÍ VÉNEN ELS MERCATS


Quant a l'OPEP, el càrtel petrolier es reunirà el proper 2 de juny a Viena, després del recent repunt dels preus que ha portat al barril Brent, referència a Europa, a fregar els 50 dòlars, després de marcar un mínim de 12 anys per sota dels 30 dòlars al febrer. Aquest dimarts, el cru puja entorn de l’1%.


A Àsia, els principals índexs han experimentat pujades moderades aquest dimarts, mentre que al mercat de divises l'encreuament euro/dòlar es mou pla en l'encreuament de 1,131 dòlars. A Europa, el DAX alemany tornarà a cotitzar després que la Borsa de Frankfurt romangués tancada aquest dilluns per festiu.


L'IBEX va tancar aquest dilluns amb descensos del 0,45% fins als 8.642,10 punts, amb el qual "es troba cotitzant just al voltant de la directriu alcista projectada des dels mínims anuals de febrer", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamania. "Seguim esperant l'aparició d'un senyal de fortalesa que ens faci pensar en la tornada de les compres. Un tancament per sobre dels 8.839 punts seria el senyal que ens faria pensar en la continuació de les pujades fins al nivell dels 9.360 punts, màxims anuals i nivells on es troba la mitjana de 200 sessions", agrega.

contador