• El consenso descuenta al 70% una subida de tipos en diciembre
  • Buenas perspectivas técnicas para el Ibex a corto plazo
  • El nivel clave se encuentra en 10.631 puntos, media de 200 sesiones
torre eiffel paris

Els futurs americans anticipen una obertura lleugerament a la baixa del 0,5% per a les borses del Vell Continent, després dels forts guanys de dimarts, que en el cas de l'IBEX van ser superiors al 2%. A més, continua la psicosi terrorista dels últims dies a Europa després dels atemptats de París.

Wall Street va tancar amb saldo mixt i molt poc moviment (Dow Jones: +0,04%; SP 500: -0,13%; Nasdaq: +0,03%), la mateixa tendència que estan registrant les principals borses asiàtiques.

YELLEN ADVERTEIX: UN CANVI EN LA POLÍTICA DE LA FED SERIA UN ERROR

La presidenta de la Reserva Federal, Janet Yellen, va publicar aquest dimarts una carta en la qual es va oposar enèrgicament a un projecte de llei que es debatrà al Congrés per obligar el banc central perquè la seva política de tipus depengui d’una regla matemàtica.

L’intent d’augmentar la transparència s’està fent “amb disposicions equivocades que exposarien a la Reserva Federal a les polítiques de curt termini”, va advertir Yellen. “El projecte de llei perjudica greument la capacitat de la Reserva Federal per dur a terme el seu mandat i seria un greu error, en detriment de l’economia i el poble nord-americà”, va afegir.

Tot això, mentre aquest dimecres els inversors estan pendents de les Actes de la darrera reunió de la Fed. Els futurs de fons federals atorguen un 70% de probabilitat que la Reserva Federal pugi els tipus durant la darrera reunió, prevista per als dies 15 i 16 de desembre.

A més, als Estats Units es publicaran les dades de construccions inicials i permisos de construcció d’octubre i els inventaris setmanals de cru. I diversos membres de la Fed, com William Dudley, Dennis Lockhart, Rob Kaplan i Loretta Mester realitzaran intervencions públiques.

EMPRESES

Estats Units: resultats de Lowe’s, Salesforce.com, Target, L Brands, NetApp i Staples.

ANÀLISI TÈCNIC: BONA FIGURA DE L’IBEX EN EL SUPORT DE 10.000 PUNTS

"Magnífica figura dimarts a l’IBEX-35, que va acabar amb uns guanys del 2,36%. El nostre selectiu es va deixar un buit alcista que confirma el rebot en el suport dels 9.997 punts. A curt termini tot sembla indicar-nos que podríem veure una continuació de les pujades fins al nivell dels 10.631 punts.

En aquests preus es troba la mitjana de 200 sessions, que hauria de superar si volem veure una millora a mitjà i llarg termini. Per la part de baix, el suport que seguirem vigilant es troba en els 9.997 punts", explica César Nuez, analista de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el barril de petroli Brent pugen 0,8%, fins a 43,92 dòlars.

Els bons a 10 anys del Tresor americà pugen 1/32 dòlars, la seva rendibilitat cau fins al 2,261%.

L’euro puja 0,04%, fins a 1,0648.

contador