• ... mentre que Xina i Austràlia van retrocedir aquest dijous
powellbolsacb

Els mercats asiàtics han tancat mixts el dijous després que la Reserva Federal d'Estats Units pugés els tipus d'interès per primera vegada aquest any. Una de les tres que s'esperen per aquest any, les altres dues arribaran, previsiblement, al juny i al setembre o desembre.

El Nikkei japonès ha pujat en aquesta jornada un 0,99% per tancar en 24.591 punts. L'altre principal índex del país nipó, el Topix, va tancar amb una pujada del 0,65%, amb els sectors de mineria i petroli pujant un 4,56% i un 3,06%, respectivament.

A Corea del Sud, el Kospi va avançar un 0,44% per tancar en 2.496 punts, un màxim de set setmanes. El pes pesat de l'índex, la companyia tecnològica sud-coreana Samsung Electronics, també va contribuir amb aquest repunt, tancant amb una pujada de l'1,41%.

D'altra banda, els mercats a Xina van tancar aquest dijous en vermell. L'índex Hang Seng ha caigut en aquesta jornada un 1,17%, amb la majoria dels sectors registrant pèrdues, principalment, les companyies de tecnologia han arrossegat a l'índex, malgrat el repunt de les companyies petrolieres després de la pujada del preu del cru.

A Xangai, la caiguda ha estat del 0,52% per tancar en 3.263 punts i el compost de Shenzhen va baixar un 0,49% per acabar en 1.849 punts. Les pèrdues en el continent també es van produir després que el Banc Popular de Xina (central) va anunciar avui una pujada de cinc punts bàsics en els tipus d'interès dels acords de recompra inversa, més coneguts com "repos", després de la decisió del dimecres de la Reserva Federal (Fed) nord-americana de pujar els tipus d'interès una cambra de punt percentual.

A Austràlia, el ASX 200 va retrocedir un 0,22%, ja que s'han viscut caiguda en tots els sectors, excepte en energia, materials i productors d'or. Les majors mineres van tancar amb fermesa en territori positiu, mentre que els productors de petroli van guanyar a mesura que els preus del cru repuntaven al llarg de la jornada. Woodside Petroleum va guanyar 2,22% i Beach Energy va avançar 2,78%.

contador