• El Nikkei repunta gràcies a la força de 'blue chips' com Nintendo (+4,75%)
cbasia short1

Els principals índexs asiàtics tanquen amb guanys aquest divendres. Àsia respon d'aquesta manera a la incertesa que s'està vivint als Estats Units, on el Congrés debat una possible pròrroga dels pressupostos per no patir un tancament temporal del Govern federal, una fita també conegut com a 'shutdown'. Aquest escenari va portar Wall Street a patir lleugeres pèrdues durant l'última jornada.

El Nikkei, índex de referència del Japó, va repuntar un 0,19% aquest divendres. El selectiu japonès va assolir un nou màxim de 26 anys durant l'última sessió, però es va allunyar d'aquest nivell al llarg de la jornada. Els fabricants d'automòbils i el sector financer nipó han reflectit pujades aquest divendres. El pes pesat de Toyota va pujar un 0,53% i Honda va guanyar un 0,65%. Entre les tecnològiques, Nintendo va pujar un 4,75%, estenent els guanys després del llançament dijous dels nous accessoris de Nintendo Switch. Per la seva banda, la caiguda del 0,3% del ien respecte al dòlar també ha afavorit a les empreses exportadores.

A Corea del Sud, el Kospi va registrar una pujada del 0,18%. Els fabricants d'automòbils sud-coreans també s'han mogut al terreny positiu, amb Hyundai Motor repuntant un 4,52%. Un repunt que va ser compensat per les caigudes de les tecnològiques. El pes pesat de l'índex, Samsung Electronics, va esborrar els guanys inicials per caure un 1,16% mentre que el seu rival SK Hynix va retrocedir un 2,53%.

L’ASX 200 australià ha tancat amb pèrdues del 0,15%. Les principals accions han patit pèrdues, amb Rio Tinto perdent un 0,69% i BHP caient un 0,15%. A la Xina, l'índex Hang Seng de Hong Kong va pujar un 0,15% després d'aconseguir el seu tercer rècord consecutiu durant l'última sessió. Les companyies de telecomunicacions van tirar del selectiu. Les finances es van barrejar després de registrar guanys durant la sessió anterior. A la part continental, el compost de Xangai va pujar un 0,41% i el compost de Shenzhen va avançar un 0,1%.

Noticias relacionadas

contador