• El Nikkei japonès ha repuntat un 0,2% aquesta jornada
cbasia short324

Les principals borses a Àsia aconsegueixen acabar en positiu aquest divendres, excepte el Kospi sud-coreà i Xangai. Els mercats asiàtics van en línia amb Wall Street, que va finalitzar aquest dijous amb pujades de l'1% de mitjana després que la Cambra de Representants votés a favor del projecte de llei de la reforma fiscal de Donald Trump. Avenços, per tant, en el camí cap a l'aprovació 'total' de la reforma tributària de Trump, fet que suposa un catalitzador positiu per a les borses a l'altra banda de l'Atlàntic i també per a les europees.

El Nikkei japonès ha repuntat un 0,2% aquesta jornada, amb la majoria de sectors en verd. Les companyies tecnològiques van tornar a ser els protagonistes: Sony va pujar un 0,73% i Nintendo va repuntar un 0,1%. A Austràlia, l’ASX 200 ha repuntat un 0,26% a mesura que els subíndexs de la tecnologia de la informació i les companyies de salut es van revalorar a prop del 0,6%

A Corea del Sud, el Kospi va patir una lleugera caiguda del 0,03%, tot i haver viscut pujades de prop del 0,8% en aquesta jornada. El won coreà va aconseguir assolir els seus màxims anuals durant la jornada, cosa que va fer patir les companyies automobilístiques. D'altra banda, les companyies tecnològiques van viure una jornada de guanys: amb SK Hynix pujant un 0,61%. Per la seva banda, Samsung Electronics va tenir una lleugera pujada del 0,07% després que la companyia anunciés dijous una reorganització a la direcció.

Els mercats a la Xina han tancat mixtes. L'índex Hang Seng s'ha repuntat un 0,6%, mentre que els mercats del continent van baixar. El Shanghai Composite va perdre un 0,51% i el Shenzhen Composite va caure un 2,78%. Les companyies relacionades amb el petroli a Àsia han registrat guanys després de les notícies d'aquest dijous que el fons sobirà de Noruega tenia la intenció d'excloure les companyies del sector del petroli i el gas del seu índex de referència. L'índex d'accions relacionades amb el petroli d'Europa havia caigut al seu nivell més baix en un mes per aquesta notícia.

Noticias relacionadas

contador