• El barril de Brent cau al seu valor més baix des de fa gairebé un mes
cbpetroleoextracion short

El petroli estén aquest dilluns les seves baixades de la setmana anterior davant d'un dòlar que conserva la seva fortalesa, amb el cru Brent caient al seu valor més baix des de fa gairebé un mes.

El cru cau davant el temor dels inversors després de l'anunci de divendres dels Estats Units que apuntava a un creixement de la creació d'ocupació i els salaris més del que s'esperava, alimentant les expectatives de la inflació.

D'aquesta manera, la caiguda del Brent ha arribat a l’1,1% (75 centaus), situant-se a 67,83 dòlars el barril, després d'un descens encara més gran de l'1,5% que va tenir lloc divendres. Mentrestant, el West Texas presenta baixades del 0,5% (66 centaus), fins als 64,79 dòlars.

Durant la setmana anterior va tenir lloc la major producció de barrils en un dia des de 1970

L'augment de la producció de petroli als Estats Units, junts amb les dades d'ocupació especialment positius anunciats divendres pel Govern, està donant lloc a la baixada dels preus i minant els intents de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) de mantenir-los alts. D'altra banda, els inventaris de cru difosos pel Govern presidit per Donald Turmp van mostrar la setmana passada la major producció de barrils en un dia (10 milions) des de 1970.

Mentrestant, els tres grans índexs d'Estats Units van registrar les seves majors pèrdues setmanals en dos anys el passat divendres, després de tancar en màxims històrics la setmana anterior. Un fenomen que Ric Spooner, cap dels analistes de mercat de CMC Sydney, explica així: "Normalment després d'un moviment així, que, a més, segueix una tendència alcista tan llarga, vénen les vendes".

Noticias relacionadas

contador