• El Banco de España informa de la balanza de pagos de marzo
  • Al otro lado del charco, se publican las cifras del PMI de Chicago y la encuesta manufacturera de la Fed de Dallas
TASA_PARO_2012-300x197

La balança de pagaments a Espanya, l'atur de la zona euro i la confiança del consumidor als EUA seran algunes de les dades que acomiadaran el mes de maig. Així, el Banc d'Espanya informarà aquest dimarts de la balança de pagaments de març i les xifres de dipòsits i de bitllets i monedes d'abril. A més, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) dóna a conèixer l'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics d'abril.

A la zona euro es coneixerà l'IPC avançat de maig, així com la taxa d’atur del mes d'abril. Una dada que també es coneixerà a Alemanya, Itàlia i Japó. A més, a Itàlia i a Portugal surt a la llum el PIB del primer trimestre.


A l'altra banda de l’Atlàntic, l'activitat torna després de la celebració del Dia dels Caiguts. Així, es publiquen les xifres del PMI de Chicago de maig, l'enquesta manufacturera del mateix mes de la Fed de Dallas. A més, es coneixerà l'índex de confiança del consumidor de la Conferende Board.


Quant a les dades empresarials, aquest dimarts es coneixen els resultats de la companyia alemanya d'automòbils Volkswagen.

ECONOMIA


Japó: despesa de les llars d'abril (1.30 h); taxa d’atur d'abril (1.30 h); xifres de producció industrial d'abril (1.50 h); els inicis de construcció d'habitatge (7.00 h).


Alemanya: es donen a conèixer les vendes detallistes d'abril (8.00 h); s'anuncia la taxa d'atur de maig (9.55 h).
França: IPC avançat (8.45 h).


Espanya: l'INE publica l'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics d'abril (9.00 h); el Banc d'Espanya treu a la llum l'avanç de la balança de pagaments de març (10.00 h).


Zona Euro: es publiquen els préstecs privats de maig de la zona euro (10.00 h); Eurostat publica la taxa d’atur de l'eurozona d'abril (11.00 h), Eurostat informa de l'IPC avançat de l'eurozona de maig (11.00 h).


EUA: es coneixen les xifres d'ingressos i despeses personals d'abril (14.30 h); es dóna a conèixer l'índex de preus d'habitatges S&P Casi Shiller de març (15.00 h); es publiquen les xifres del PMI de Chicago de maig (15.45 h); es publica l'índex de confiança del consumidor de la Conference Board de maig (16.00 h); i surt a la llum l'enquesta manufacturera de la Fed de Dallas de maig (16.30 h).


EMPRESES


Alemanya: Volkswagen presenta els seus resultats trimestrals

contador