• Amb la seva pròpia 'Cloud' per millorar serveis i augmentar clients
le-logo-de-walmart-est-represente-dans-l-un-de-leurs-magasins-a-monterrey-au-mexique-le-6-mars-2017

La gran esperança de Walmart per donar guerra a Amazon en el comerç electrònic nord-americà resideix en sis gegantines granges de servidors, cadascuna d'elles més grans que deu camps de futbol americà.

  • 174,63$
  • -2,56%

Unes instal·lacions que van costar a Walmart, la cadena de botigues nord-americanes, milions de dòlars i prop de cinc anys per erigir-les. I ara estan començant a donar rèdits als seus pacients propietaris. La multinacional del 'retail' als Estats Units està alimentant l'augment de les seves vendes gràcies als milers de servidors que ara posseeix, permetent-li comprimir gairebé de forma il·limitada les dades dels seus milions de clients.

Walmart buscarà augmentar el seu 3,6% del 'retail' actual als Estats Units

I és que la majoria de 'retailers' decideix llogar l'espai d'emmagatzematge per acollir aquesta informació. No obstant això, l'ambiciosa decisió de Walmart de construir la seva pròpia xarxa interna demostra la seva determinació per emportar-se un major tros del gran pastís que representen les vendes en línia als Estats Units. D'aquesta manera, imita un altre dels grans del 'retail' amb el seu propi núvol com Amazon.

D'aquesta manera, Walmart està aconseguint donar-li guerra a Amazon al mercat nord-americà, oferint preus competitius i ostentant el control íntegre de matèries clau com l'inventari. Gràcies a això, Walmart ara pot oferir als seus clients ofertes més adequades a cada un i millorar els seus serveis. En paraules de Tim Kimmet, cap d'operacions del núvol de Walmart a Reuters durant una entrevista: "Ha marcat (la creació d'un núvol pròpia) una gran diferència en la rapidesa amb la qual podem fer créixer el nostre negoci comerç electrònic".

Unes millores que semblen tot avantatges per als clients. I és que el procés de devolució de compres en línia s'ha vist accelerat fins a en un 60% des de la implantació del seu propi núvol. No obstant això, el temps dirà si Walmart aconsegueix guanyar terreny a Amazon. Segons eMarketer, una empresa d'investigacions digitals, Walmart només posseeix en l'actualitat el 3,6% del comerç electrònic nord-americà davant del 43,5% d'Amazon. L'única certesa és que ara la batalla també es lliurarà en els núvols.

Noticias relacionadas

contador