• La nova proposta de Takeda representa una millora del 4,2% respecte a les 47 lliures del seu anterior oferta
ep laboratorio irsicaixa
IRSICAIXA

Shire puja a prop del 2% a l'FTSE aquest dimecres després que el seu consell recolzi l'oferta de compra que la japonesa Takeda (-7%) ha proposat a la farmacèutica irlandesa. L'acord està valorat en 46.000 milions de lliures esterlines (52.850 milions d'euros), que suposa el cinquè intent de la nipona per comprar-se la biotecnològica i acabar controlant el 50% de la nova societat.

  • 44,89£
  • -0,04%

La cinquena oferta preliminar plantejada per Takeda comprèn el pagament de 27,26 lliures en accions noves de la japonesa i l'abonament de 21,75 lliures en efectiu per cada acció de Shire, xifra que suposa una equació de bescanvi de 49 lliures esterlines per cada acció de Shire, que va pujar dimarts al tancament del mercat més d'un 3% després de conèixer la notícia.

La nova proposta de Takeda representa una millora del 4,2% respecte a les 47 lliures de la seva anterior oferta

D'aquesta manera, la nova proposta de Takeda representa una millora del 4,2% respecte a les 47 lliures del seu anterior oferta i de l’11,4% en comparació amb les 44 lliures del primer acostament realitzat el passat 29 de març.

"El consell ha indicat a Takeda que estaria disposat a recomanar als accionistes de Shire la proposta revisada en funció de la resolució satisfactòria d'altres termes de la possible oferta, incloent-hi la recíproca auditoria preventiva", ha indicat el consell d'administració de Shire en un comunicat, assenyalant que ara portarà a terme negociacions amb la japonesa sobre els termes de l'operació.

Segons el Panell d'Adquisicions de Regne Unit, el consell de Shire ha acordat una pròrroga del termini límit perquè Takeda presenti una oferta oficial de compra, que expirava inicialment aquest dimecres, fins al proper 8 de maig.

Els analistes d’RBC Capital veuen amb bons ulls aquesta operació i asseguren que és una notícia d'”b". Per la seva banda, els experts de CMC Markets apunten que la caiguda de Takeda a la Borsa de Tòquio després de conèixer la notícia podria explicar-se "pels temors que la companyia estigui ‘estirant el braç més que la màniga". A més, recorden que la nipona acumula unes caigudes del 30% aquest any i del 17% des que es va conèixer el seu interès en Shire.

Noticias relacionadas

contador