• El president de la CEOE ha considerat que hi ha "moltes vies intermèdies entre la independència i la submissió total"
  • La CEOE alerta que la situació "ha de afrontar-se amb la major urgència possible i sentit constructiu perquè no afecti la convivència social i prosperitat econòmica"
el presidente de la ceoe juan rosell en un acto

El president de la CEOE, Joan Rosell, ha advocat aquest dijous per fer "canvis i reformes" a la Constitució per resoldre el problema polític de "gravíssima envergadura" que existeix a Catalunya per garantir uns altres 40 anys de "tranquil·litat i prosperitat".

"De la mateixa manera que els nord-americans fan esmenes a la seva Constitució, nosaltres hem de fer, potser, canvis i reformes a la nostra, parlem-ne entre tots perquè puguem viure amb tranquil·litat i prosperitat durant els propers 40 anys, els últims 40 anys han estat molt bons i hem d'edificar l'estat actual perquè els propers 40 siguin millors", ha afirmat el cap de la patronal en declaracions a la Cadena Ser recollides per 'Europa Press'.

Rosell: "Hi ha moltes vies intermèdies entre la independència i la submissió total, i en aquestes vies intermèdies hi ha la majoria dels catalans"

Després d'afirmar que cal resoldre el problema català des de la legalitat, Rosell ha reconegut que hi ha una "desafecció molt important" i ha considerat que hi ha "moltes vies intermèdies entre la independència i la submissió total".

"És un problema que ve des de fa molts anys, no crec que la paraula submissió descrigui la situació de Catalunya, el que hi ha és una desafecció molt important, hi ha moltes vies intermèdies entre la independència i la submissió total, i en aquestes vies intermèdies es troba la majoria dels catalans", ha afirmat Rosell.

El president de la CEOE ha defensat que "cal atenir-se a la Constitució i a les lleis de la Unió Europea", alhora que ha demanat fer "política amb majúscules" a partir del 2 d'octubre "passi el que passi" perquè "el problema seguirà". "Cal buscar un pacte territorial entre tots perquè el problema és molt important i no afecta només a Espanya, sinó també a Europa", ha assenyalat Rosell, que ha afirmat que les empreses volen seguretat jurídica.

LA CEOE DAVANT LA CONSULTA IL · LEGAL DE L'1-O A TOT CATALUNYA

Les declaracions de Rosell arriben després que l'entitat hagi emès un comunicat en què ha analitzat "amb profunda preocupació" la situació creada per la convocatòria del referèndum il·legal a Catalunya i "el seu impacte en la confiança del món empresarial i inversor a Catalunya i a la resta d'Espanya".

Reconeixen que hi ha un problema polític de gran envergadura "que s'ha d'afrontar amb la major urgència possible i sentit constructiu perquè no afecti la convivència social i prosperitat econòmica". "La no resolució afectaria negativament tots els àmbits", adverteixen des de l'organisme.

"Els empresaris sempre estem amb la legalitat i pel compliment estricte de les lleis i la Constitució espanyola, així com la legislació internacional", indiquen des de la patronal, ja que "són les millors garanties de la seguretat jurídica imprescindible per a la competitivitat de les nostres empreses". En aquest sentit, han anunciat que donen suport a "totes les accions que es considerin necessàries per dur a terme amb l'objectiu de fer complir la legalitat vigent".

contador