• El nombre de visitants als centres nord-americans ha caigut un 6% aquest estiu
ep parques reunidos

Parques Reunidos cau més d'un 4% en borsa aquest divendres. La companyia encarregada de la gestió de parcs d'oci va anunciar aquest dijous al tancament del mercat que preveu tancar 2017 amb una "lleugera caiguda en ingressos" i amb "un descens d'un sol dígit en el rang alt respecte a l'any anterior" al resultat brut d'explotació (EBITDA).

  • 13,08€
  • 0,00%

El principal motiu d'aquesta reducció han estat les condicions climatològiques adverses particularment als Estats Units, després dels huracans Harvey i Irma, i a Europa Central. A Europa, la recuperació de Marineland, el parc aquàtic de Niça, està exigint "més temps del previst inicialment", a causa d'unes "condicions més restrictives" per aconseguir els permisos de construcció. Pel que fa als EUA, l'huracà Harvey ha afectat "negativament" els seus parcs a la regió, mentre que l'huracà Irma ha afectat el parc 'Miami Seaquarium', ubicat a Florida.

Els analistes de Bankinter destaquen que "aquests successos afectaran negativament la cotització de la companyia. Els EUA representa el 41,3% de l'EBITDA del grup (EBITDA 2016: 77.900 milions d'euros) i genera gairebé el 31% dels visitants dels parcs (total visitants 2016: 19.800.000)".

Per la seva banda, des de Link Anàlisi veuen aquesta notícia com una cosa molt negatiu per a Parques Reunidos ja que "suposa la rebaixa de les estimacions de beneficis (profit warning) de l'entitat per 2017, causada per les condicions climatològiques adverses. És molt probable que la cotització de la companyia es vegi pressionada a la baixa quan comenci avui el mercat", indiquen.

El nombre de visitants als centres de Parques Reunidos als EUA ha caigut un 6% aquest estiu, el més plujós dels últims anys, fins als 5,7 milions de visitants, fet que suposa 360.000 persones menys. Aquestes xifres se situen per sota dels 6,1 milions de mitjana assolits durant els últims cinc anys. L'EBITDA baixarà a doble dígit en el rang mitjà i la caiguda d'ingressos impactarà directament en el seu negoci.

Noticias relacionadas

contador