• El potencial acord entre les dues valoraria Andeavor als 150 dòlars per acció
bomba-extraccion-petroleo-monahans-texas-eeuu
Laura Upshaw/Pixabay

Marathon Petroleum va a per totes. La refineria nord-americana planeja comprar Andeavor per més de 20.000 milions de dòlars, segons va informar The Wall Street Journal aquest diumenge.

El potencial acord entre les dues valoraria Andeavor als 150 dòlars per acció. S'espera que el conseller delegat de Marathon, Gary Heminger, dirigeixi la nova societat atorgant un alt càrrec al seu homòleg en Andeavor, Gregory Goff. El preu final de l'operació comportaria una prima propera al 23% sobre el preu del tancament de l'acció d’Andeavor divendres.

El potencial acord entre les dues valoraria Andeavor als 150 dòlars per acció

Andeavor, amb seu a San Antonio, opera actualment 10 refineries a l'oest nord-americà amb una capacitat d’1,2 milions de barrils de producció diària. Per la seva banda, Marathon té seu a Ohio i és actualment la segona major refineria de Estats Units.

Es preveu que l'operació generi unes sinergies valorades en 1.000 milions de dòlars. La notícia arriba amb el petroli caient un 1% i perd els 68 dòlars després de l'esperat augment de la producció de cru nord-americà, per la suma de cinc noves plataformes petrolíferes en actiu.

El barril de West Texas, referència als Estats Units, cotitza aquest dilluns als 67,53 dòlars. Els inversors segueixen amb atenció el desenllaç de la relació entre els Estats Units i l'Iran, amb Trump tenint fins el 12 de maig com a termini per decidir si renova o no les sancions sobre el programa nuclear iranià.

A hores d'ara, l'Iran és el tercer major productor de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), cosa que generaria una pujada dels preus davant d'una menor oferta.

Noticias relacionadas

contador