• El valor teòric que dona a l'entitat implica atorgar-li un potencial de pujada de gairebé el 40%
ep francisco gonzalezla cumbre espanolala confianza
EUROPA PRESS

Els experts de JP Morgan consideren que és el moment per "un canvi de sentit" en BBVA. Des del punt de vista d'aquests analistes, el mal comportament en borsa de l'entitat presidida per Francisco González (retrocedeix un 6% el 2018) és exagerat, tal com precisen en un informe publicat aquest divendres, en què reafirmen el seu consell de 'sobreponderar-lo' i el seu preu objectiu de 8,85 euros (que suposa atorgar al banc un potencial de pujada del 38% des del seu actual preu de cotització de 6,40 euros).

  • 10,65€
  • 0,90%

"BBVA està ben posicionat per assolir un RoNAV (retorn sobre el valor net d'actius) d'entorn al 12% durant el període de 2018-2020 a causa de la seva diversificació geogràfica, el palanquejament als mercats emergents i les oportunitats de creixement a l'entorn digital", assenyalen aquests experts. Segons l'opinió de JP Morgan, l'entitat també està ben posicionada per "augmentar el pagament del dividend en efectiu".

Des de JP Morgan reconeixen "opinions dividides sobre les eleccions mexicanes i incerteses geopolítiques a Turquia". No obstant això, al mateix temps insisteixen que el baix rendiment en borsa de BBVA "és exagerat" i per això es reafirmen en la seva valoració i el preu objectiu.

"El preu actual de les accions de BBVA implica una caiguda del 30% en les estimacions de benefici del consens per a Mèxic i Turquia. Creiem que això és poc probable atès que el peso mexicà és una de les monedes amb millor rendiment", assenyalen aquests analistes. A més, JP Morgan preveu un creixement del PIB a l’entorn del 2,5% a Mèxic durant el període de 2018-2019 i d'aproximadament el 4,3% a Turquia. Alhora, aquests experts estimen un creixement de préstecs d'un dígit alt a Mèxic el 2018 i de doble dígit a Turquia. "Les mètriques de qualitat dels actius són sòlides, tant per a Mèxic com per a Turquia", afegeixen des de JP Morgan.

Finalment, JP Morgan es refereix a les opcions de creixement -orgànic o inorgànic- de BBVA. "La premsa ha especulat que Bankia és un possible objectiu de BBVA. Creiem que això és poc probable", assenyalen aquests analistes, i apunten a les "significatives oportunitats de creixement" que té l'entitat "a l'espai digital".

Noticias relacionadas

contador