• No hi ha una notícia concreta que estigui explicant aquesta important reculada
fernando abril martorell indra
Archivo

En aquesta jornada infausta en la qual tot cau amb força enmig del temor a una guerra comercial a escala mundial, *Indra destaca perquè està descendint bastant més que la resta. De fet, la companyia es deixa en aquests moments un 7% (6,91%) mentre que el segon valor de l'Ibex que més cedeix, ArcelorMittal, cau un 3,3%. cal destacar que el volum negociat a aquestes hores supera ja al que es va registrar ahir durant tota la jornada.

  • 18,20€
  • 0,55%

Sense una notícia concreta que estigui justificant aquesta forta caiguda, Indra ha estat notícia en els últims dies arran de la informació publicada en VozPopuli segons la qual la tecnològica hauria pagat 90 milions per l'empresa de dades espanyola Paradigma. El citat mitjà precisa que, en l'informe financer de Indra de 2017, s'especifica que "la Societat ha adquirit el 100% de l'empresa Paradigma Digital per import de 89,980 milions d'euros".

Així mateix, en els últims dies s'ha escrit sobre la retribució de la tecnològica al seu president, Fernando Abril-Martorell. Abril-Martorell va rebre una retribució total en 2017 de 7,392 milions d'euros, la qual cosa suposa gairebé quatre vegades més de la remuneració de l'exercici precedent. En 2017, el president d'Indra va rebre un incentiu en accions per valor de 5,573 milions lligat al compliment d'objectius. Alguns experts es pregunten si la situació d'Indra està com per pagar aquesta remuneració al seu president.

El benefici de Indra va augmentar un 82% en 2017, fins als 127 milions d'euros. Amb motiu de la presentació dels seus resultats, la companyia va ressaltar que havia complert amb les estimacions d'ingressos, marge d'EBIT i 'free cash flow' abans de circulant anunciades per a l'any. L'empresa va anunciar un increment del seu deute net fins als 588 milions a desembre de 2017 enfront dels 523 milions registrats a desembre de 2016. Indra va dir que aquesta augment va ser conseqüència, fonamentalment, de les adquisicions de Tecnocom, Paradigma i GTA per un total de 248 milions d'euros.

Actualment, i segons les estimacions recollides per FactSet, un 26% dels analistes aconsella 'comprar' Indra, el percentatge més baix des de 2015. Per la seva banda, un 48% recomana 'mantenir' i un 26%, 'vendre'. Quant al preu objectiu mitjà que concedeixen a la companyia, se situa en 12,47 euros, la qual cosa implica un potencial del 17%.

Noticias relacionadas

contador