• El patrimoni net de la companyia se situa actualment en unes pèrdues de 2.288.435 euros després de les reestructuració a Turquia i l'Argentina
ep imaginarium
ImaginariumEUROPA PRESS

Borses i Mercats Espanyols (BME) ha acordat aixecar la suspensió de la contractació d'accions d'Imaginarium. La companyia de joguines es troba buscant capital i aquest dijous, durant la seva junta general d'accionistes, va veure com es rebutjava la proposta de dur a terme una ampliació de capital.

Imaginarium ha estat suspesa a mig matí al MAB (Mercat Alternatiu Borsari) quan cotitzava a 0,25 euros per títol. Durant la jornada passada, la companyia va sol·licitar als seus accionistes una ampliació de cinc milions d'euros per evitar la seva dissolució. Imaginarium havia alertat que, si no es porta a terme l'ampliació de capital, es procedirà a la dissolució de la societat, quedant oberta la fase de liquidació.

Imaginarium ha constatat, als comptes de 2016, encara pendents de tancament definitiu, un desequilibri patrimonial, després dels ajustos produïts per la reestructuració de les seves filials a Turquia i Argentina. En aquest sentit, estima que el patrimoni net de la companyia se situa actualment en unes pèrdues de 2.288.435 euros, sense tenir en compte altres eventuals deterioraments que puguin resultar de fets posteriors al tancament, que podrien suposar un deteriorament addicional de fins als 7,6 milions d'euros, segons informa Europa Press.

Imaginarium ha destacat que, de no haver-se dut a terme les mesures de reestructuració del grup per "reduir la càrrega financera i millorar la rendibilitat futura de la societat", el seu patrimoni net se situaria als 5,9 milions d'euros aproximadament.

contador